Kepta popija (ypatingai traškus receptas!)
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Kepta Popija yra traškus malaizietis keptas pavasarinis vyniotinis pakrautas su skaniu daržovių, vištienos, krevečių ir paprastų prieskonių mišiniu. Šiuos pavasario suktinukus itin lengva išplakti ir pagaminti puikų užkandį ar vakarėlio patiekalą su puikiu traškiu kąsniu!
Keptos Popijos receptas
Kepta Popija yra populiarus maistas Malaizijoje ir žinomas kaip Malaizijos stiliaus kepti pavasariniai suktinukai. Tai mėgstamas užkandis ir užkandis, randamas visoje šalyje, dažniausiai parduodamas pirklių.
Šios keptos popijos yra tokios populiarios, kad kiekviena Malaizijos etninė grupė – kinai, malajai ar musulmonai-indėnai (žinoma kaip „mamakas“) – turi savo pavasario suktinukų interpretaciją.
Malaizijos kulinarijos ir gatvės maisto sostinėje Penange šie traškūs kepti suktinukai vadinami aguonų sūris Penang Hokkien tarme.
Paprastai jie yra įdaryti įdarais, pagamintais iš šių ingredientų:
- Susmulkintos jicama (yam pupelės)
- Morkos
- Krevetės arba kiauliena
Įkandę šių keptų popijų, nebegalėsite sustoti. Traškus, auksinis įvynioklis suteikia vietą itin kvapniam, pikantiškam įdarui su puikiu tekstūrų deriniu, todėl jie sukelia visišką priklausomybę!
Yra daugybė šio ikoniško užkandžio versijų, beveik kiekviena Azijos šalis siūlo savo unikalų posūkį. Būtinai peržiūrėkite mano vietnamietiškų pavasario vyniotinių ir Lumpia receptus.
Kodėl jums patiks šis receptas
- Malaizijos skonis. Mano keptos popijos receptas suteikia jums autentišką Malaizijos virtuvės skonį, leidžiantį išbandyti ką nors naujo ir skanaus.
- Lengva pagaminti. Receptas yra pakankamai paprastas, kad jį galėtų sekti visi, todėl jis puikiai tinka pradedantiesiems. Galite greitai išplakti partiją.
- Pritaikoma. Galite lengvai pakeisti mėgstamus ingredientus arba pritaikyti įdarą, kad atitiktų bet kokius mitybos poreikius.
- Super traškūs. Traški išorė kartu su skaniu įdaru suteikia visiems patinkantį traškumą.
- Supakuota su skoniu. Su daržovių, vištienos, krevečių ir prieskonių mišiniu kiekvienas kąsnelis trykšta skanumu!
Panardinimo padažas keptai popijai
Skanus panirimo padažas gali pakelti jūsų keptą popiją į kitą lygį!
Vienas populiarus pasirinkimas yra aštrus čili padažas, kaip Lingham's, kuriame dera aštrūs, saldūs ir česnakiniai skoniai, kurie puikiai papildo traškius pavasario suktinukus.
Šis malaizietiškas čili padažas yra ne tik aštrus, saldus ir sūrus, bet ir tikrai sujaudina gomurį, todėl trokštate daugiau keptų pavasarinių suktinukų!
Malaizietiško kepto popiah recepto ingredientai
- Spyruokliniai vyniotiniai – traškus išorinis sluoksnis, kuris viską sulaiko ir suteikia malonų traškėjimą įkandus. Paprastai juos rasite maisto prekių parduotuvių azijietiškuose skyriuose arba specialiuose Azijos turguose.
- Vištienos mėsa – įdarui suteikia baltymų ir pikantiško skonio, todėl jis sotus ir skanus.
- Krevetės – įdarui suteikia puikų jūros gėrybių skonį.
- Džiovinti šitake grybai – suteikia sodrų, žemišką skonį ir kramtomą tekstūrą, kuri tikrai papildo kitus ingredientus.
- Morka – įdarui suteikia saldumo, malonaus traškumo ir spalvos, todėl jis bus ne tik skanus, bet ir gražus!
- Jamo pupelės – tai pagrindinis šio recepto ingredientas, suteikiantis įdarui unikalios tekstūros ir skonio.
- Austrių padažas – pikantiškas ir šiek tiek saldus skonis suteikia skonį, sujungia visus įdaro ingredientus.
- Vištienos sultinio granulės – įneškite papildomą sluoksnį pikantiško gėrio, todėl įdaras bus dar kvapnesnis.
- Kukurūzų krakmolas – padeda sutirštinti daiktus ir suriša įdarą, todėl jį lengviau suvynioti ir kepti.
Visą informaciją apie ingredientus rasite receptų kortelėje.
Kaip pasigaminti keptą popiją
1 veiksmas: Wok keptuvėje įkaitinkite kepimo aliejų. Suberkite česnaką ir maišydami pakepinkite iki aromatingumo. Tada sudėkite vištieną, krevetes ir grybus ir toliau maišydami kepkite, kol iškeps.
2 veiksmas: Sudėkite jamo pupeles ir morkas ir maišydami pakepinkite 1-2 minutes. Tada įpilkite 1 puodelį vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Sudėkite prieskonių ingredientus ir gerai išmaišykite. Išpilstykite ir atidėkite į šalį.
3 veiksmas: Ant lygaus paviršiaus uždėkite spyruoklinio ritinėlio gabalėlį. Į vyniotuvo vidurį įdėkite 2 šaukštus įdaro, tada sulenkite abi puses ir susukite. Naudokite miltų mišinį, kad užsandarintumėte kraštus.
4 veiksmas: Įkaitinkite wok keptuvę ir supilkite 2 puodelius kepimo aliejaus. Kepkite pavasarinius suktinukus ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos ir traškumo. Išimkite juos ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Patiekite karštą su čili padažu.
Naudingi patarimai virėjams namuose
- Kai dedate įdarą į pakuotes, būkite paprasta –nepersistenk! Kai dedate įdarą į pakuotes, būkite paprasta – neperkraukite! Du šaukštai tinka; priešingu atveju jis tampa netvarkingas.
- Stebėkite savo alyvos temperatūrą apie 350°F (175°C) kepant. Jei per karšta, išorė apdegs, kol vidus iškeps, o jei per vėsu, jūsų popija sugers per daug aliejaus ir susiteps.
- Neperpildykite keptuvės! Kepant nedidelėmis porcijomis viskas iškepa tolygiai ir išliks gražus bei traškus.
Dažnai užduodami klausimai
Popiah turi savo specialų įdarų, tokių kaip jicama ir krevetės, mišinį ir yra tikrai susietas su Malaizijos virtuve. Kiti pavasariniai suktinukai, pavyzdžiui, vietnamietiški ar kiniški, dažnai naudoja skirtingus ingredientus.
Taip, įdarą galite paruošti iš anksto. Tiesiog būtinai laikykite jį šaldytuve ir surinkite popiją prieš pat kepdami, kad gautumėte geriausią tekstūrą.
Kad išliktų traškūs, po kepimo popijas leiskite pailsėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius. Likučius laikykite sandariame inde su popieriniais rankšluosčiais. Šildydami naudokite oro gruzdintuvą arba kepkite juos orkaitėje, o ne mikrobangų krosnelėje.
Taip, keptą popiją galite kepti ore! Tiesiog įkaitinkite keptuvę iki 375 °F (190 °C). Lengvai aptepkite popijas aliejumi, kad jie būtų traškesni, tada įdėkite juos į krepšelį vienu sluoksniu. Kepkite apie 10–15 minučių, įpusėjus apversti, kol jie taps auksinės rudos spalvos ir traškūs.
Taip. Tiesiog pakeiskite vištieną ir krevetes augaliniais baltymais, tokiais kaip tofu ar tempeh, ir pridėkite papildomų daržovių, tokių kaip grybai, morkos, jicama, paprikos ir pupelių daigai, kad būtų skanus įdaras. Be to, įsitikinkite, kad visi naudojami padažai, pvz., austrių padažas, yra veganiški, arba pakeiskite juos augaliniu padažu, pvz., grybų padažu.
Šis receptas yra tik 596 kalorijos vienoje porcijoje.
Kitas populiarus Malaizijos Hawker maistas
Čia yra kitų populiaraus „Hawker“ maisto Malaizijoje sąrašas:
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.
Kiti receptai, kurie jums gali patikti
Neleiskite ekranui užtemti
-
Wok keptuvėje įkaitinkite kepimo aliejų. Suberkite česnaką ir maišydami pakepinkite iki aromatingumo. Tada sudėkite vištieną, krevetes ir grybus ir toliau maišydami kepkite, kol iškeps.
-
Suberkite jamo pupeles ir morkas ir maišydami pakepinkite 1–2 minutes. Tada įpilkite 1 puodelį vandens, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Sudėkite prieskonių ingredientus ir gerai išmaišykite. Išpilstykite ir atidėkite į šalį.
-
Ant lygaus paviršiaus uždėkite spyruoklinio ritinėlio gabalėlį. Į vyniotuvo vidurį įdėkite 2 šaukštus įdaro, tada sulenkite abi puses ir susukite. Naudokite miltų mišinį, kad užsandarintumėte kraštus.
-
Įkaitinkite wok keptuvę ir supilkite 2 puodelius kepimo aliejaus. Kepkite pavasarinius suktinukus ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos ir traškumo. Išimkite juos ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Patiekite karštą su čili padažu.
- Kai dedate įdarą į pakuotes, būkite paprasta –nepersistenk! Kai dedate įdarą į pakuotes, būkite paprasta – neperkraukite! Du šaukštai tinka; priešingu atveju jis tampa netvarkingas.
- Stebėkite savo alyvos temperatūrą apie 350°F (175°C) kepant. Jei per karšta, išorė apdegs, kol vidus iškeps, o jei per vėsu, jūsų popija sugers per daug aliejaus ir susiteps.
- Neperpildykite keptuvės! Kepant nedidelėmis porcijomis viskas iškepa tolygiai ir išliks gražus bei traškus.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 596kcal, Angliavandeniai: 78g, Baltymai: 26g, Riebalai: 18g, Sotieji riebalai: 2g, Cholesterolis: 132mg, Natris: 1318 mmg, Pluoštas: 5g, Cukrus: 2g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.