Krevetės kiaušinis foo jaunas – Kinijos sichuan maistas

Šis krevečių kiaušinio „Foo Young“ (鲜虾芙蓉蛋 鲜虾芙蓉蛋) sukurtas iš „Cantonese Foo Foo Young“ su liekanomis char Siu yra pagrindinis, greitas ir išsamus patiekalas. Mes naudojame a Gilios kepimo metodas Šiam krevečių kiaušiniui „Foo Young“, tačiau taip pat galima pritaikyti greitą ir sveikesnę keptuvę. Jis gerai derinamas su garintais ryžiais ir kiaušinio foo jauno padažu.


„Egg foo Young“, taip pat kinų omletas, kilęs iš kantono virtuvės. Kalbant apie kiaušinių omletą, kitų provincijų žmonės mėgsta pridėti mažiau ingredientų, paprastai vienkartinių ingredientų, tokių kaip žaliojo svogūno omletas ar šviežių pipirų omletas (青椒煎蛋). Tačiau „Cantonese Egg Foo Young“ turi keletą skirtingų savybių.
- Į kiaušinio skystį pridedame papildomų šoninių ingredientų. Aš mėgstu pupelių daigus, bambuko ūglius, morkas, šiitake grybus ir šukutes.
- „Cantonese Egg Foo Young“ patiekiamas su kiaušinio foo jauno padažu, kuris iš tikrųjų yra tamsiai rudas padažas, daugiausia sojos padažas ir krakmolas. Padažas padidina jo skonius, nes paprastai jis patiekiamas tiesiogiai su ryžiais.
Restorano stiliaus „Egg Foo Young“ su ypač traškiais kriauklėmis yra keptas, o ne keptas. Aš padėsiu jums šiandien gaminti keptų krevečių kiaušinių kiaušinį jauniklį, o jūs galite pritaikyti šį metodą bet kokio tipo kiaušinių foo jauniems.


Kiaušinio foo jaunas padažas
Padarykime padažą, prieš pradėdami kiaušinį foo. Pradėkite sumaišydami kukurūzų krakmolą su vandeniu. Į puodą supilkite lengvą sojos padažą, tamsų sojos padažą, austrių padažą, druską ir pipirus. Pradėkite nuo Vidurinės ir lėtos ugnistada išmaišykite, kai pašildysite padažą, kol jis pasieks konsistenciją, panašią į austrių padažą. Šis žingsnis nėra išgalvotas; Tam reikia tik tinkamo santykio ir kantrybės tinkamam konsistencijai.


Padažas turėtų būti sutirštintas, bet šiek tiek veikiantis tekstūrą.


Padarykite krevečių kiaušinį foo jauną
- Krevetes supjaustykite piršto dydžio gabalėliais.
- Sumaišykite krevetes su plaktu kiaušiniu, įpilkite pupelių daigų, susmulkintų morkų, šukutės, druskos ir pipirų ir viską gerai sumaišykite. Galite naudoti kitus ingredientus, kurie gerai papildo šviežias krevetes.
Kaip giliai kepti krevečių kiaušinį foo jauną
Mums reikės a Nerūdijančio plieno samtelis Norėdami giliai kepti kiaušinį foo, kad jis galėtų laikyti apvalią formą.
- Įkaitinkite aliejų iki maždaug 180 laipsnių C (360 laipsnių F).
- Pirmiausia tepkite aliejų ant kaušelio, kad padėtumėte suformuoti krevečių kiaušinį „Foo Young“. Supilkite tešlą į samtelį.
- Tada panardinkite samtelį į aliejų ir Tegul jis išlieka 10–15 sekundžių kol ji sudarys pagrindinę formą.
- Tada išimkite kiaušinių pyragą iš šaukštelio ir leiskite jam giliai kepti dar 20 sekundžių arba iki auksinės rudos spalvos.


Giliai keptas kiaušinio „Foo“ jaunas gali labai greitai suspėti, todėl viduje yra daugybė skylių, kurios gali absorbuoti rudą padažą. Tai man skaniausia versija.


Dabar ateina mano mėgstamiausia dalis: perkelkite keptą kiaušinį „Foo Young“ į garintus ryžius ir ant viršaus sudrebinkite rudą padažą. Sulaužykite kiaušinį į gabaliukus ir valgykite su ryžiais.




- 2 dideli kiaušiniai rekomenduojama kambario temperatūra
- 2 kasas. maltos krevetės
- 1 maža pupelių daigų krūva apie 100 g, šaknis pašalinta
- 1 šukas susmulkinti
- 1/4 TSP. druska + 1/8 šaukštelis. žemės pipirai
- Alyva kepimui ar giliai kepimui
Rudas padažas
- 1 puodelis vištienos sultinis
- 1 kasas. Šviesa esu padažas + 1 šaukštelis. Tamsus aš padažas tamsus sojos padažas gali suteikti padažui gilesnę spalvą.
- 1 kasas. Kukurūzų krakmolas
- 1 TSP. Sezamo aliejus
- 1/2 kasas. austrių padažas
- 1/4 TSP. druska
- 1/4 TSP. malti balti pipirai
Padarykite padažą
Pradėkite sumaišydami kukurūzų krakmolą su vandeniu. Į puodą supilkite lengvą sojos padažą, tamsų sojos padažą, austrių padažą, druską ir pipirus. Pradėkite nuo ugnies nuo vidutinio iki lėšų, tada maišykite, kai kaitinate padažą, kol jis pasieks konsistenciją, panašią į austrių padažą.
Padažas turėtų būti sutirštintas, bet šiek tiek veikiantis tekstūrą.
Sumaišykite mišinį
Krevetes supjaustykite piršto dydžio gabalėliais.
Sumaišykite krevetes su plaktu kiaušiniu, įpilkite pupelių daigų, susmulkintų morkų, susmulkintą šukę, druską ir pipirą ir viską gerai sumaišykite.
Kaip giliai kepti krevečių kiaušinį foo jauną
Įkaitinkite aliejų iki maždaug 180 laipsnių C.
Pirmiausia tepkite šiek tiek aliejaus ant kaušo. Supilkite tešlą į samtelį.
Tada panardinkite samtelį į aliejų ir leiskite jam išlikti 10–15 sekundžių, kol jis sudarys pagrindinę formą.
Tada išimkite kiaušinių pyragą iš šaukštelio ir leiskite jam giliai kepti dar 20 sekundžių arba iki auksinės rudos spalvos.
Pasirinktinai keptuvių metodas
Aš rekomenduosiu naudoti mažą liejimo puodą, kad būtų geriausia apvalia forma. Kepkite, kol viena pusė taps aukso ruda, tada apverskite, o kitą pakepinkite. Kai abi pusės bus keptos auksinės rudos spalvos, „Egg foo“ supilkite į garintus ryžius ir iš pradžių pamerkite šiek tiek rudos spalvos padažo.
Šis receptas pirmiausia buvo paskelbtas 2017 m. Ir atnaujintas su daugiau informacijos ir vaizdo įrašų 2025 m.
Kalorijos: 221Kcal | Angliavandeniai: 4g | Baltymas: 22g | Riebumas: 11g | Sočiųjų riebalų: 3g | Cholesterolis: 479mg | Natris: 801mg | Kalis: 203mg | Vitaminas A: 575Iu | Vitaminas C: 5.5mg | Kalcis: 118mg | Geležis: 3mg

