8 geriausių desertų Venecijoje


6 peržiūros

Venecijos virtuvėje desertas yra toks pat svarbus kaip ir bet kuri kita patiekalo dalis. Saldūs užkandžiai, tokie kaip pyragaičiai, sausainiai ir kiti kepiniai, taip pat yra populiarūs užkandžiai, matyti iš ilgų eilių prie vietinių konditerijos parduotuvių ir labai mėgstamų Venecijos kavinės kiekvieną savaitės dieną!

Iš mano Venecijos maisto turaipamatysite, kad miesto saldumynai gerokai viršija klasikinius itališkus desertus (nors jie taip pat puikiai atlieka savo darbą!). Be to, daugelis desertų Venecijoje yra priskiriami tam tikroms šventėms, todėl visada galima išbandyti ką nors naujo ir įdomaus.

Iš daugybės skanių saldumynų, kuriuos ragavau mieste, tai yra visų laikų geriausi desertai Venecijoje, Italijoje!

Frittella

frittella_venice

Fritellakitaip žinomas kaip fritoe arba fritolayra vienas geriausių desertų Venecijoje ir tikrai yra vienas populiariausių. Šios rutulio formos skanėstai yra panašūs į spurgas ir yra pagaminti iš a kiaušinių, pieno, cukraus ir miltų mišinysnors jose dažnai yra razinų ir pušies riešutų.

Teko keliauti į Veneciją per karnavaląkasmetinė šventė prieš gavėnią, kad pagaliau į rankas paimčiau šiuos gruzdintus užkandžius. Nuo 1300-ųjų pabaigosfrittella buvo mėgstamiausias desertas regione, o vienu metu tik saujelei atrinktų virėjų buvo leista juos gaminti!

Geriausia patiekiama šilta; viskas, ko reikia norint susieti su frittella, yra a apibarstyti cukraus pudra.

Kur valgyti?

Pirmą kartą paragavau frittella Pasticceria Tonolo San Polo mieste. Anksčiau čia sustojęs paragauti kai kurių kitų jų patiekalų, įskaitant svajingą ricotta cannolis ir prancūziškus raguolius, žinojau, kad turiu grįžti paragauti fritelos.

Tešla buvo išskirtinistarp cukringa danga ir drėgna tekstūra. Pasticceria Tonolo taip pat puikiai tinka kapučino ir mišinys karti kava ir putojantis pienas buvo nuostabi fritelos pora.

Pasticceria Tonolo (€) – Calle S. Pantalon, 3764, 30123 Venezia VE, Italija – nedirba kiekvieną pirmadienį, dirba nuo antradienio iki šeštadienio nuo 7:30 iki 19:00 ir kiekvieną sekmadienį nuo 7:30 iki 13:00.

Pinsa

Veneto regione, pinsa vaidina pagrindinį vaidmenį gaminant kulinarinius pasiūlymus per Kalėdas ir Naujuosius metus. Taip pat žinomas kaip marantega pyragas, pinsa yra panašus į flaną ir pagamintas iš paprastų ingredientų, tokių kaip kiaušiniai, cukrus, sviestas, džiovinti vaisiai, medus ir likusi, pasenusi duona.

Pinsa siekia daugiau nei tūkstantį metų kada kaimo vietovių valstiečiai naudotų bet kokį turimą maistą, kad sukurtų skanų saldumyną Kalėdoms. Laikui bėgant, konkretūs ingredientai ir įprasta diena palaipsniui keitėsi, kaip ir dabar daugiausia suvartojama per Marantega šventę sausio pradžioje.

Porą kartų išbandžiau pinsa ir kiekvieną kartą pastebėjau šiek tiek skirtingus priedus, pvz apelsinų žievelės ir datulėsbet buvo paruošta kambario temperatūroje kaskart.

Kur valgyti?

Pasticceria Toletta Dorsoduro mieste buvo vieta, kur neseniai turėjau malonumą išbandyti pinsą.

Tai moderni vieta sugalvojo pinsos receptą, nes jis buvo tobulas tankus, sotus ir aromatingas. The Skanios apelsino žievelės, gėlių figos ir aštrios pankolio sėklos kiekvienam kąsniui suteikė lengvumo. Sujungiau jį su a sklandus riešutinio espreso šlakelis.

Pasticceria Toletta (€) – Ponte de le Maravegie, 1192, 30123 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną pirmadienį–penktadienį nuo 7:30 iki 19:30 ir kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį nuo 8:00 iki 19:30.

Fugassa

fugassa_venecijafugassa_venecija

Nuotraukų kreditas: Dal Nono Colussi

Fugassa dažnai laikomas venecijietišku focaccia požiūriu, o čia tai a saldus užkandis, susidedantis iš pieno, miltų, sviesto ir cukraus o ne pikantiška duona.

Iš pradžių mėgavosi per Velykasfugassa buvo sukūrė Trevize gimęs kepėjas XV a. Jis stengėsi pamėgti paprastą duoną su naujais maisto produktais, kurie į regioną atkeliavo iš toli.

Viršuje rasite a pabarstykite traškiais migdolais ir trupučiu glazūruoto cukraus.

Kur valgyti?

Kai man nutiko Dal Nono Colussi Dorsoduro miesteBuvau maloniai nustebintas, kad fugassa tiekiami ištisus metus.

Ši fugasa įrodo, kad tinkamai naudojant, paprasčiausios sudedamosios dalys gali būti daugiausiai skoningas. The tešla buvo tokia minkšta ir saldiir kontrastingos tekstūros iš traškių migdolų ir kristalizuoto cukraus buvo neįtikėtini.

Dal Nono Colussi (€ €) – C. Lunga S. Barnaba, 2867A, 30123 Venezia VE, Italija – nedirba kiekvieną pirmadienį ir antradienį, dirba kiekvieną trečiadienį–sekmadienį nuo 9:30 iki 13:00 ir nuo 15:30 iki 19:00.

Fave dei morti

fave_dei_morti_venicefave_dei_morti_venice

Fave dei morti (mirusiųjų pupelės) yra populiariausias užkandis venecijiečių lapkričio 2 d., daugeliui iš mūsų žinomas kaip Vėlinės. Šie į marcipaną panašūs saldumynai yra įvairių spalvų, nes juose yra tam tikrų ingredientų, tačiau Venecijoje nedera. cukraus, kiaušinių baltymų ir pušies riešutų.

Nors šios neįprastos pupelės atsirado maždaug prieš kelis šimtmečius, manoma, kad jos buvo įkvėptas senosios romėnų tradicijos. Senovės Romoje fava pupelės buvo laikomos a pomirtinio gyvenimo simbolis.

Laikui bėgant šios pupelės buvo pakeistos saldžiomis alternatyvomis, kurias geriausia vartoti kąsnio dydžio gabaliukais.

Kur valgyti?

Pasticceria Rizzardini San Polo mieste čia radau skaniausias mirusiųjų pupeles.

Aš paėmiau mėginį rožinės, rudos ir baltos spalvos veislėsnors rudieji buvo mano mėgstamiausi. Pridedant a karčiai saldžių kakavos miltelių užuomina subalansavo burnoje tirpstančių sausainių sacharino skonį ir sviestines pušies riešutų natas.

Pasticceria Rizzardini (€) – Campiello dei Meloni, 1415, 30125 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną pirmadienį ir nuo trečiadienio iki šeštadienio nuo 7:00 iki 19:30, sekmadienį nuo 8:00 iki 19:30, uždaryta kiekvieną trečiadienį.

Kepta grietinėlė

kepti_ledai_venecijakepti_ledai_venecija

Vietoje žinomas kaip crema fritta, manau kepta grietinėlė gali būti tiesiog geriausias desertas Venecijoje, ir kai tik išbandysite vieną iš šių gruzdintos kremo kišenėssuprasite kodėl!

Kaip ir daugelis legendinių itališkų kūrinių, kepta grietinėlė atsirado tada vietos gyventojai bandė rasti būdų, kaip sunaudoti likusį kremą. Jie glaudžiai susiję su Karnavalasbet jie tapo pagrindiniu žiemos desertu.

Keptą grietinėlę galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą, bet man labiau patinka mano pašildykite su žiupsneliu cukraus pudros.

Kur valgyti?

Rosticceria Gislon San Marco mieste yra atsitiktinis Venecijos restoranas prie Rialto tiltoir čia aš pirmą kartą susipažinau su kepta grietinėle.

Turėjau didelių lūkesčių dėl šių mažų kąsnelių, ir jie tikrai juos viršijo. Išorėje buvo a traškią tešląo vidus buvo pripildytas daugiausia švelnus, šilkinis kremas, turintis vanilės ir citrinos užuominą.

Rosticceria Gislon (€ €) – Calle de la Bissa, 5424/a, 30124 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną dieną nuo 9:00 iki 21:30.

Bussolà

Bussolà yra šlovingas sausainis iš Burano salos, ir jos sviesto, kiaušinių, miltų ir cukraus derinys jau seniai buvo an Velykų laikų delikatesas.

Kadangi šie sausainiai buvo laikomi patikimu užkandžiu energijos kiekiui palaikyti, daugelis moterys paruošdavo juos savo vyrams žvejams prieš išplaukdamos į jūrą. Jie tapo tokie mylimi, kad įsitvirtino kaip geidžiamiausia salos gėrybė.

Priklausomai nuo kepyklos, bussolà yra S formos arba apvalios formoso kai kuriuose netgi yra šokolado drožlių.

Kur valgyti?

Panificio Pasticceria Garbo yra konditerijos parduotuvė Burano sala kad man buvo pasakyta, paruošta gana fantastiška bussolà.

Kiekvienas sausainis turėjo tik reikiamo saldumo kiekio jei per daug nemėgstate saldžių skanėstų. Man ypač patiko subtilus citrinų skonis ir trapi tekstūrakuri neleido jiems jaustis per sunkiems.

Panificio Pasticceria Garbo (€) – Via San Mauro, 336, 30142 Venezia VE, Italija – nedirba kiekvieną pirmadienį, dirba kiekvieną antradienį–sekmadienį nuo 9.30 iki 18.00 val.

Tiramisu

tiramisu_venecijatiramisu_venecija

Tiramisu iš tikrųjų kilęs iš netoliese esančio Trevizo, tačiau tai nesutrukdė jam tapti labai vertinamu desertu Venecijoje. Lydymas kavoje mirkytų ladyfingers, kakavos miltelių, maskarponės ir cukraus yra tai, ką venecijiečiai daro ypač gerai.

Tarp ikoniškiausių desertų šalyje buvo tiramisu septintajame dešimtmetyje gimęs Trevizio restorane. Tačiau greičiausiai tai turėjo įtakos įvairūs kiti patiekalai, atsiradę Veneto rajone 1800-aisiais.

Geriausia, kai pateikti atšaldytiir kartu su kavos puodeliutai geriausias pasirinkimas.

Kur valgyti?

Castello „I Tre Mercanti“. yra kažkur tarp kavinės ir boutique bakalėjos parduotuvės. Tai an Elegantiškas mažylis prie kurio grįžau daugybę kartų, nes negaliu atsigerti jų tiramisu.

Kažkaip čia komanda sodrus kremas ir švelnios pirštinės tampa lengvoskol aštri kava ir aštrūs kakavos milteliai suteikia jam kąsnio. Taip pat užsisakiau a aksominis Americano, kuris dar labiau išryškino tvirtą tiramisu skonį.

Aš Tre Mercanti (€ €) – Calle al Ponte de la Guerra, 5364, 30122 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną dieną nuo 11:00 iki 19:30.

Gelato

gelato_venicegelato_venice

Negalėjau atmesti gelato iš šio geriausių Venecijos desertų sąrašo, nes šie itališki ledai čia yra tokie pat brangūs, kaip ir savo tėvynėje toliau į pietus.

Gelato šaknys yra abiejuose Florencija ir Sicilija. Florencietis Bernardo Buontalenti priskiriamas šio šaldyto malonumo sukūrimui XVI abet Sicilija yra ta vieta, kur buvo išrastas pirmasis želato aparatas.

Šis mišinys iš natūralių ingredientų, tokių kaip pienas, grietinėlė, cukrus ir kiaušiniai yra desertas ir užkandis, kuris gali būna puodeliuose arba vafliniuose kūgiuose.

Kur valgyti?

Suso yra a Šiuolaikinė gelateria San Marco mieste kad beveik visada lauke susidaro eilė. Jų želė ne tik puiki, bet ir gerbiama dėl beglitimo ir veganiškų patiekalų.

Kai patekau į šios šurmuliuojančios ledų parduotuvės eilės viršūnę, neteko žado, kai pamačiau galimų rūšių skaičių. Esu didžiulė lazdyno riešutų, pistacijų ir sūrio pyrago želato gerbėja, bet pasirinkau tamsaus šokolado. Tirštas, kreminis ir drąsusšie ledai turėjo a žemiškų ir medaus skonių mišinys.

Suso (€) – Sotoportego de la Bissa, 5453, 30124 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną pirmadienį–ketvirtadienį ir sekmadienį nuo 10:30 iki 22:30, penktadienį nuo 10:30 iki 23:00 ir kiekvieną šeštadienį nuo 10:00 ryto iki 23:00 val.

Išvada

Turint tokią burnoje tirpstančią saldumynų asortimentą, savaime suprantama, kad Venecija nėra ta vieta, kurią verta aplankyti stebint savo mitybą! Tačiau jei vykdote misiją patenkinti savo saldžius troškimus, tai yra geriausi Venecijos desertai.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -