10 geriausių „Cicchetti“ Venecijoje
16 peržiūrų
Norėdami iš tikrųjų mėgautis Venecija, kaip tai daro vietiniai, turite paragauti Venecijos ciccheti ir šokinėti tarp daugybės miesto cicchetti barų, žinomų kaip bacari. Ispaniškus tapas primenančius cicchetti sudaro kąsnio dydžio užkandžiai, tradiciškai derinami su vietiniais vynais ar purslais.
Viena iš mano mėgstamiausių mano dalių yra pasimėgauti skaniais užkandžiais judriame bacaro ir žiūrint, kaip plaukia gondolos. Venecijos maisto turai. Jei esate gurmanas, tai yra tokia patirtis, kurios nenorite praleisti.
Žemiau pateikiau geriausias vietas valgyti cicchetti Venecijoje ir Venecijos patiekalus, kuriuos turite išbandyti!
Populiariausi „Bacari“, skirti autentiškiems „Cicchetti“ Venecijoje
Osteria Al Squero
Osteria Al Squero gali būti tik aukščiausia vieta Dorsoduro sritis paragauti cicchetto ar dviejų. Niekada nevaikščiojau pro šį bakaro nepastebėdamas bent keliolikos žmonių lauke, o to buvo daugiau nei pakankamai, kad įtikinčiau paragauti jų patiekalų.
Sunku nesižavėti kaimiški baldai, stambios medienos sijos ir vyno statinių stalai. The darbuotojai čia taip pat yra neįtikėtiniir greitai supratau, kodėl ši vieta tokia populiari.
Jie turėjo platų ciccheti pasirinkimą, o aš ėjau su savo senu mėgstamiausiu, sarde in saor. Aš dažnai užsisakau šį užkandį sėdimuose restoranuose, mano kukli nuomone, bet geriausia skanauti mažame bacaro!
Kiekvienas iš gruzdintos sardinės turėjo a nuostabus išorinis sluoksnis, apimantis sūrų, mėsingą žuvies skonį. Atsižvelgęs į serverio pasiūlymą, aš juos sujungiau su stikline lugana, gyvas baltasis vynas su obuolių, migdolų ir jazminų natomis.
Osteria Al Squero (€) – Dorsoduro, 943, 30123 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną pirmadienį–penktadienį nuo 10:00 iki 20:30, šeštadienį nuo 9:00 iki 15:00, uždaryta kiekvieną sekmadienį.
Cantine del Vino già Schiavi
Nuotraukų kreditas: Cantine del Vino già Schiavi
Cantine del Vino già Schiavi yra Dorsoduro įstaiga. Tai yra viena iš pirmųjų vietų, kur Venecijoje aplankiau ciccheti, ir tai paskatino mano meilę šiems skaniems skanėstams.
Atrodo, kad ši vieta, skirta tik stovėti, nepasikeitė per šimtmečius, ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl aš ją taip myliu. Jų plytų arkos, šviesiai oranžinės plytelės ir gerai sukomplektuotos vyno lentynos visi čia yra žavesio dalis, sukuriantys a šurmuliuojanti, jauki atmosfera.
Jų baccalà mantecato yra ypač išskirtinis. Iš kreminis plaktos sūdytos menkės ir saldaus česnako bei sviestinio alyvuogių aliejaus mišinys, tai puikiai tinka švelnūs glotnios polentos skoniai.
Kaip ir su bet kuriuo Itališkas maistaslabai svarbu rasti tinkamą vyną, prie kurio derėtų šis cicchetto. Nors daugelis pasirenka jį derinti su aperityvais, tokiais kaip „Select“ ar „Aperol Spritz“, aš pasirinkau senosios mokyklos vyną, persikų ir lipčiaus atspalvio soave, lengvas baltas su skaniai sodriu pojūčiu burnoje.
Cantine del Vino già Schiavi (€) – Fondamenta Nani, 992, 30123 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną pirmadienį–penktadienį nuo 8:30 iki 14:00 ir nuo 16:00 iki 20:30, šeštadienį nuo 8:30 iki 15:30, uždaryta kiekvieną sekmadienį.
Cantina Do Mori
Cantina Do Mori yra vyno baras San Polo. Jis yra ramiame Venecijos taku, tačiau jį lengva pasiekti tokį, koks yra netoli Rialto tilto, Rialto turgaus ir Campo San Giacomo di Rialto.
Kaip ir seniausias bacaro Venecijojetai toli gražu nėra paslėptas perlas, bet nepaisant to, verta apsilankyti! Šios siauros slėptuvės viduje yra a sauja sėdynių, senovinių medinių elementų ir tradicinių puodų, kabančių ant lubų, asortimentas.
Nusprendžiau pabandyti krabų tramezzinoir aš visada buvau šių pintos dydžio sumuštinių gerbėjas. The duona buvo minkšta ir erdvitačiau jis sujungė derinį dribsnių krabų mėsa, aštrus majonezas ir sūdyti kietai virti kiaušiniai. Mišinys buvo užpiltas subtilūs prieskoniai, pavyzdžiui, dūminė paprika.
Venecijiečiai teikia pirmenybę krabų tramezzino su ombra, maža taurė vyno. Šis žodis verčiamas kaip „pavėsis“, nes vietiniai gyventojai gurkšnodavo vyną Šv. Morkaus kempingo pavėsyje! Mano pasirinkta ombra buvo proseccokaip jos citrusiniai tonai buvo lengvas ir gaivus kaip sumuštinis.
Cantina Do Mori (€) – Calle Do Mori, 429, 30125 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną pirmadienį–šeštadienį nuo 8:00 iki 19:30, uždaroma kiekvieną sekmadienį.
Cicchetti patiekalai, kuriuos būtina išbandyti
Galėčiau praleisti visą amžinybę bėgiodamas po ciccheti veisles Venecijoje. Tačiau, nors kiekvienas bacaro tikriausiai turės savo tapas stiliaus skanėstų asortimentą, yra tokių, kuriuos beveik garantuotai rasite kiekviename kitame cicchetti bare.
Štai keletas neišvengiamų pasiūlymų!
- Polpette: Polpettes yra italai mėsos kukuliai, sudaryti iš jautienos, parmezano, džiūvėsėlių ir daržovių. Beje, šis aprašymas taikomas tik kai kurioms polpetėms, nes sudedamosios dalys labai skiriasi. Daugeliu atvejų aš pastebėjau, kad jie yra mažesni už jūsų vidutinį kotletą.
Paprastai patiekiama su sodriu česnakiniu pomidorų padažu, stiprūs polpette skoniai puikiai dera su chianti. Vyno pikantiškos natos ir vyšnią primenantys skoniai papildė mėsos ir padažo intensyvumą.
Nuotraukų kreditas: Benreis yra licencijuotas pagal CC BY-SA 4.0.
- Baccalà Mantecato: Lengvai tarp žinomiausių ciccheti Venecijoje, šie švelnūs, kreminiai, sūdyti menkės kąsneliai dažnai patiekiami su traškia polentos porcija. Kai kuriuose bacariuose galite juos užtepti ant crostini.
Baltieji vynai geriausiai tinka baccalà mantecato, ypač vietoje gaminamų veislių, tokių kaip soave ar friulano. Abu vynai turi citrusinių vaisių ir persikų užuominų ir palieka šilkinį, išliekantį atspalvį, kuris paryškina švelnų vandenyno skonį.
- Mocarela Carrozza: Šie gruzdinto sūrio siuntiniai iš Pietų Italijos atkeliavo į Veneciją, kur sūrūs ančiuviai dedami į tirštą mocarelos įdarą.
Man patinka šiuos skanius užkandžius derinti su chardonnay, nes jų traškumas ir aitri rūgštelė gali atlaikyti sūrų ančiuvių skonį.
- Artišokų širdelės: Metų laikas dažniausiai nulems, ar meniu bus artišokų širdelės. Jei taip, tikėkitės, kad kiekvienas iš jų bus riešutų, žemiško skonio bomba, dažnai su citrininiais prieskoniais.
Švieži, rūgštūs baltymai, tokie kaip pinot grigio, yra natūralus artišokų širdelių pasirinkimas. Saldesnės alternatyvos gali būti šiek tiek per saldžios su artišokais.
- Crostini su šaltais gabalais: „Crostini“ yra daugelio rūšių ciccheti ypatybė, tačiau ji paprastai yra papildyta sūdyta mėsa, tokia kaip prosciutto ir saliamis, kurie taip pat gali būti derinami su įvairiais sūriais.
Daugelis vynų puikiai dera su crostini ir šaltais gabalais; tinkamiausias variantas priklauso nuo konkrečios naudojamos mėsos. Apskritai, pinot noir yra saugus pasirinkimas dėl savo gilių uogų natų ir didelio rūgštingumo.
- Sarde Saore: Kad skonis būtų subalansuotas, jis nėra daug geresnis už plaktas sardines su svogūnų, pušies riešutų, svogūnų ir razinų užpilu.
Vaisiniai baltymai, tokie kaip soave ir lugana yra mano pasirinkimas sarde in saor, abu vynai sušvelnina patiekalo rūgštumą.
- Krabas Tramezzino: Paprasti, bet skanūs – tai smulkūs sumuštiniai, užpildyti krabais, majonezu ir kietai virtais kiaušiniais, sumaišytais su daugybe žolelių ir prieskonių.
Man patinka, kaip prosecco burbuliukai pagyvina saldų ir pikantišką krabų skonį, nors pinot grigio yra dar vienas puikus pasirinkimas.
- Kepti jūros gėrybių iešmai: Ne visi ciccheti Venecijoje gaminami iš duonos, o vienas ypač skanus pavyzdys yra keptas iešmas. Paprastai ant dantų krapštuko galima sugauti vietinius laimikius, tokius kaip menkė arba kalmarai.
Kadangi subtilaus skonio jūros gėrybės yra pagrindinė šių iešmelių savybė, manau, kad sauvignon blanc yra saugus pasirinkimas dėl žolinių ir tropinių vaisių atspalvių derinio.
- Aštuonkojų salotos: Kitas cicchetto be duonos – šiose salotose yra nuoširdžių elementų, tokių kaip bulvės, pomidorai, salierai ir kaparėliai.
Rožinis ir aštuonkojai visada puikiai derina, o vyno švelnios gėlių natos ir uogų atspalviai paryškina sodrias daržoves.
- Bruschetta: Nesenstantis itališkas užkandis, pomidorai, bazilikas ir balzaminis actas su crostini yra tokie pat mėgstami Venecijoje, kaip ir likusioje šalies dalyje.
„Freisa“ yra pirmasis vynas, kuris ateina į galvą, kai galvoju apie brusketą, nes jo sultingumas ir rūgštingumas atspindi pomidorų skonius, jų neišryškindami.
Išvada
Venecija turi nepaprastą kulinarinę sceną, kuri galėtų konkuruoti su Romos ar Florencijos, o cicchetti yra jos esmė. Cicchetti yra ne tik paprastas užkandis, bet ir tiesiog gyvenimo būdas plūduriuojančiame mieste!