Curry Puff – Malaizijos skonis
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Auksinės spalvos, dribsniai ir traškūs kario pūstukai įdaryta pikantiška vištiena ir bulvėmis, pagaminta iš naminio pyrago nuo nulio. Tai autentiškiausias receptas, kurį rasite internete, ir jis konkuruoja su geriausiais Malaizijos gatvės pardavėjų parduodamais receptais!
Geriausias kario pufų receptas
Kario pūkas yra populiarus azijietiškas pyragas su pikantišku vištienos ir bulvių įdaru, dažniausiai randamas Malaizijoje ir Singapūre. Mes juos vadiname karis Malaizijoje, ir jie yra puikus Malaizijos daugiakultūrio derinio pavyzdys. Nors jie atsekami iki Indijos samosų, jie iš tikrųjų yra indų, malajų ir kinų-peranakanų (Nyonya) įtakų mišinys – tai tik viena iš daugelio priežasčių, dėl kurių Malaizijos maistas yra toks įvairus ir skanus!
Mėgaujuosi juo bet kuriuo paros metu – kaip rytiniai pusryčiai, popietės arbatos užkandis ar vėlyvos nakties skanėstas. Jis panašus į vakarietiškus pyragaičius ar pyragus, tačiau ši versija yra kepta dėl aukso rudos spalvos traškumo.
Malaizijoje tradicinis maisto gaminimas namuose dažnai priklauso nuo įvertinimo arba „agak-agak“, tačiau šis receptas yra tikslus ir tiksliai matuojamas kiekvienas ingredientas. Tai tikras reikalas!
Šioje pamokoje aš pasidalinsiu su jumis savo draugo slaptu receptu ir metodais, įskaitant nuoseklų kiekvienos dalies nuotraukų vadovą, vegetariškus ir veganiškus pakaitalus ir paprastą įsilaužimą, kad rezultatai būtų greitesni.
Šalutinė pastaba: Malaizijoje, visai nedaug laisvai reiškia „įvertinti“ arba „pajusti“. Jis dažniausiai naudojamas gaminant maistą, kur galite tiesiog „įmesti“ ingredientus, remdamiesi instinktais, o ne tiksliais išmatavimais.
Spiralinis kario pūkas
Malaizijoje yra daugybė kario sluoksnių versijų, tačiau turiu pasakyti, kad geriausi yra spiraliniai kario lakštai. Sluoksniuotas, sluoksniuotas lukštas tikrai išsiskiria, ir galite pastebėti, kad juos dažnai gamina tradiciniai namų virėjai, kurie valandų valandas tobulina savo receptus.
Paslaptis slypi dribsniuose tešloje. Kai išsiaiškinsite tinkamą ingredientų santykį ir atliksite techniką, galėsite pagaminti traškius, sluoksniuotus kario pūstukus, kurie atrodys taip pat, kaip mano nuotraukose, su nuostabiomis spiralėmis ant odos.
To traškaus lukšto derinys su aštriu vištienos kariu ir bulvėmis yra tiesiog fantastiškas! Jei ieškote tobulo recepto, tai šis.
Malaizijos kario pūsto ingredientai
- Vištiena
- Bulvė
- Svogūnai
- Džiovinti čili
- Česnakai
- Askaloniniai česnakai
- Kario lapai
- Kario milteliai
- Sviestas
- Aliejus
- Ghi (neprivaloma)
- Miltai
- Vanduo
- Druska
- Cukrus
Kaip pasigaminti spiralinį karį
1 veiksmas: Užpildymas
Džiovintas paprikas pamirkykite karštame vandenyje 5 minutes. Nuplaukite ir sutrinkite kartu su askaloniniais česnakais iki vientisos masės. Įmaišykite kario miltelius.
2 veiksmas: Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite čili pastą bei kario lapelius, kol pasidarys kvapnus. Sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną ir bulves ir kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada supilkite svogūnus ir vandenį. Troškinkite 5 minutes arba kol beveik išdžius. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3 veiksmas: kario sluoksniuota tešla
Vandens tešla
Įmaišykite druską į vandenį, kad susidarytų sūrus vanduo. Palaipsniui į miltus įpilkite druskos vandens, lėtai minkydami, kad susidarytų vientisa balta tešla. Padalinkite tešlą į 85 g (3 uncijos) dalis ir susukite į rutuliukus. Atidėkite į šalį.
4 veiksmas: Aliejinė tešla
Į miltus supilkite sviestą ir ghi ir minkykite, kad susidarytų tešla. Padalinkite tešlą į dalis po 70 g (2½ uncijos).
5 veiksmas: Išlyginkite vandens tešlą ir įvyniokite į vidų aliejaus tešlą. Suspauskite kraštus, kad gerai užsandarintumėte. Leiskite tešlai pailsėti 10 minučių.
6 veiksmas: Naudodami kočėlą iškočiokite tešlą, kad susidarytumėte stačiakampį, kurio matmenys yra 20 x 11 cm (8 coliai x 4 coliai). Pradėdami nuo trumpesnio galo, sandariai susukite į šveicarišką ritinėlį. Tada iškočiotą tešlą šiek tiek išlyginkite, kočiodami nuo trumpesniojo galo. Galiausiai vėl susukite iš trumpesnės pusės, kad susidarytumėte dar vieną šveicarišką vyniotinį.
7 veiksmas: Leiskite tešlai pailsėti 10–15 minučių. Kartokite procesą, kol baigsite likusią tešlą. Tada supjaustykite tešlą į 4 dalis.
8 veiksmas: Kočėlu susukite atpjautos tešlos gabalėlį į apskritimą. Į centrą dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro.
9 veiksmas: Aptepkite kraštą vandeniu ir perlenkite tešlą per pusę. Suspauskite kraštus, kad užsandarintumėte ir suformuotumėte pusmėnulio formą. Nykščiu suimkite pūstuko kraštą, pakelkite galinę pusę į priekį ir užsandarinkite priekiu. Pakartokite šį procesą, kad sukurtumėte apie 8–9 klostes.
10 veiksmas: Wok keptuvėje arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų, kol jis labai karštas, kad būtų pakankamai aliejaus, kad visiškai apsemtų gabalėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite kopūstus iki auksinės rudos spalvos.
Dažnai užduodami klausimai
Spiralinio kario sluoksnio tekstūra yra ypač dribsniai, nes jie gaminami sluoksniuojant dviejų rūšių tešlą – vieną vandens pagrindu ir kitą aliejaus pagrindu. Taip sukuriama unikali, traški išvaizda ir įkandimas! Įprastas karis yra paprastesnis, naudojant tik vienos rūšies tešlą be sluoksnių.
Kad įdaras nebūtų permirkęs, prieš surinkdami būtinai išvirkite skysčio perteklių. Taip įdaras išlieka storas ir kepinys nesušlaps.
Kepdami naudokite neutralų aliejų su aukšta dūmų temperatūra, pavyzdžiui, augalinį arba rapsų aliejų. Taip aliejus nepridės stiprių skonių, todėl įdaras persišviečia ir gausite šviesią, traškią plutą.
Prieš kepdami įsitikinkite, kad aliejus pakankamai karštas – apie 180°C (350°F). Jei aliejus per šaltas, kepinys sugers papildomą aliejų ir taps riebus. Iškart po kepimo nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, kad išliktų traškūs.
Šis kario puff receptas yra tik 144 kalorijos vienoje porcijoje.
Kitas gatvės maistas, kuris jums gali patikti
Jei mėgstate gatvės maistą taip, kaip aš, Malaizijoje tikrai mėgausitės šiais „hawker“ malonumais.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.
Neleiskite ekranui užtemti
Užpildymas
-
Džiovintas paprikas pamirkykite karštame vandenyje 5 minutes. Nuplaukite ir sutrinkite kartu su askaloniniais česnakais iki vientisos masės. Įmaišykite kario miltelius.
-
Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite čili pastą bei kario lapelius, kol pasidarys kvapnus. Sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną ir bulves ir kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada supilkite svogūnus ir vandenį. Troškinkite 5 minutes arba kol beveik išdžius. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Vandens tešla
-
Įmaišykite druską į vandenį, kad susidarytų sūrus vanduo. Palaipsniui į miltus įpilkite druskos vandens, lėtai minkydami, kad susidarytų vientisa balta tešla. Padalinkite tešlą į 85 g (3 uncijos) dalis ir susukite į rutuliukus. Atidėkite į šalį.
Padaryti spiralinę odą
-
Išlyginkite vandens tešlą ir įvyniokite į vidų aliejaus tešlą. Suspauskite kraštus, kad gerai užsandarintumėte. Leiskite tešlai pailsėti 10 minučių.
-
Naudodami kočėlą, iškočiokite tešlą, kad susidarytumėte stačiakampį, kurio matmenys yra 20 x 11 cm (8″ x 4″). Pradėdami nuo trumpesnio galo, sandariai susukite į šveicarišką ritinėlį. Tada iškočiotą tešlą šiek tiek išlyginkite, kočiodami nuo trumpesniojo galo. Galiausiai vėl susukite iš trumpesnės pusės, kad susidarytumėte dar vieną šveicarišką vyniotinį.
-
Leiskite tešlai pailsėti 10–15 minučių. Kartokite procesą, kol baigsite likusią tešlą. Tada supjaustykite tešlą į 4 dalis.
Užpildymui ir formavimui
-
Atpjautos tešlos gabalėlį kočėlu susukite į apskritimą. Į centrą dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro.
-
Aptepkite kraštą vandeniu ir perlenkite tešlą per pusę. Suspauskite kraštus, kad užsandarintumėte ir suformuotumėte pusmėnulio formą. Nykščiu suimkite pūtimo kraštą, pakelkite galinę pusę į priekį ir užsandarinkite priekiu. Pakartokite šį procesą, kad sukurtumėte apie 8–9 klostes.
-
Wok keptuvėje arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų, kol jis labai karštas, kad būtų pakankamai aliejaus, kad visiškai apsemtų gabalėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite kopūstus iki auksinės rudos spalvos.
Patiekimas: 2išsipūtimai, Kalorijos: 144kcal, Angliavandeniai: 730g, Baltymai: 197g, Riebalai: 268g, Sotieji riebalai: 145g, Cholesterolis: 766mg, Natris: 3414mg, Pluoštas: 45g, Cukrus: 22g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.