Curry Puff – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Auksinės spalvos, dribsniai ir traškūs kario pūstukai įdaryta pikantiška vištiena ir bulvėmis, pagaminta iš naminio pyrago nuo nulio. Tai autentiškiausias receptas, kurį rasite internete, ir jis konkuruoja su geriausiais Malaizijos gatvės pardavėjų parduodamais receptais!

Geriausias kario pufų receptas

Kario pūkas yra populiarus azijietiškas pyragas su pikantišku vištienos ir bulvių įdaru, dažniausiai randamas Malaizijoje ir Singapūre. Mes juos vadiname karis Malaizijoje, ir jie yra puikus Malaizijos daugiakultūrio derinio pavyzdys. Nors jie atsekami iki Indijos samosų, jie iš tikrųjų yra indų, malajų ir kinų-peranakanų (Nyonya) įtakų mišinys – tai tik viena iš daugelio priežasčių, dėl kurių Malaizijos maistas yra toks įvairus ir skanus!

Mėgaujuosi juo bet kuriuo paros metu – kaip rytiniai pusryčiai, popietės arbatos užkandis ar vėlyvos nakties skanėstas. Jis panašus į vakarietiškus pyragaičius ar pyragus, tačiau ši versija yra kepta dėl aukso rudos spalvos traškumo.

Malaizijoje tradicinis maisto gaminimas namuose dažnai priklauso nuo įvertinimo arba „agak-agak“, tačiau šis receptas yra tikslus ir tiksliai matuojamas kiekvienas ingredientas. Tai tikras reikalas!

Šioje pamokoje aš pasidalinsiu su jumis savo draugo slaptu receptu ir metodais, įskaitant nuoseklų kiekvienos dalies nuotraukų vadovą, vegetariškus ir veganiškus pakaitalus ir paprastą įsilaužimą, kad rezultatai būtų greitesni.

Šalutinė pastaba: Malaizijoje, visai nedaug laisvai reiškia „įvertinti“ arba „pajusti“. Jis dažniausiai naudojamas gaminant maistą, kur galite tiesiog „įmesti“ ingredientus, remdamiesi instinktais, o ne tiksliais išmatavimais.


Spiralinis kario pūkas

Spiralinis kario lakštas su traškiu ir trupančiu tešlos apvalkalu. Spiralinis kario lakštas su traškiu ir trupančiu tešlos apvalkalu.

Malaizijoje yra daugybė kario sluoksnių versijų, tačiau turiu pasakyti, kad geriausi yra spiraliniai kario lakštai. Sluoksniuotas, sluoksniuotas lukštas tikrai išsiskiria, ir galite pastebėti, kad juos dažnai gamina tradiciniai namų virėjai, kurie valandų valandas tobulina savo receptus.

Paslaptis slypi dribsniuose tešloje. Kai išsiaiškinsite tinkamą ingredientų santykį ir atliksite techniką, galėsite pagaminti traškius, sluoksniuotus kario pūstukus, kurie atrodys taip pat, kaip mano nuotraukose, su nuostabiomis spiralėmis ant odos.

To traškaus lukšto derinys su aštriu vištienos kariu ir bulvėmis yra tiesiog fantastiškas! Jei ieškote tobulo recepto, tai šis.


Malaizijos kario pūsto ingredientai

Ingredientai kario puff receptui. Ingredientai kario puff receptui.
  • Vištiena
  • Bulvė
  • Svogūnai
  • Džiovinti čili
  • Česnakai
  • Askaloniniai česnakai
  • Kario lapai
  • Kario milteliai
  • Sviestas
  • Aliejus
  • Ghi (neprivaloma)
  • Miltai
  • Vanduo
  • Druska
  • Cukrus

Kaip pasigaminti spiralinį karį

Prieskonių pasta vištienos kariui. Prieskonių pasta vištienos kariui.

1 veiksmas: Užpildymas

Džiovintas paprikas pamirkykite karštame vandenyje 5 minutes. Nuplaukite ir sutrinkite kartu su askaloniniais česnakais iki vientisos masės. Įmaišykite kario miltelius.

Virtas kario įdaras dubenyje. Virtas kario įdaras dubenyje.

2 veiksmas: Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite čili pastą bei kario lapelius, kol pasidarys kvapnus. Sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną ir bulves ir kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada supilkite svogūnus ir vandenį. Troškinkite 5 minutes arba kol beveik išdžius. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Sluoksniuota kario tešla iš vandens tešlos. Sluoksniuota kario tešla iš vandens tešlos.

3 veiksmas: kario sluoksniuota tešla

Vandens tešla

Įmaišykite druską į vandenį, kad susidarytų sūrus vanduo. Palaipsniui į miltus įpilkite druskos vandens, lėtai minkydami, kad susidarytų vientisa balta tešla. Padalinkite tešlą į 85 g (3 uncijos) dalis ir susukite į rutuliukus. Atidėkite į šalį.

Sluoksniuota kario tešla iš aliejaus tešlos. Sluoksniuota kario tešla iš aliejaus tešlos.

4 veiksmas: Aliejinė tešla

Į miltus supilkite sviestą ir ghi ir minkykite, kad susidarytų tešla. Padalinkite tešlą į dalis po 70 g (2½ uncijos).

Kario sluoksniuotos tešlos receptas naudojant vandens aliejų ir aliejaus tešlą. Kario sluoksniuotos tešlos receptas naudojant vandens aliejų ir aliejaus tešlą.

5 veiksmas: Išlyginkite vandens tešlą ir įvyniokite į vidų aliejaus tešlą. Suspauskite kraštus, kad gerai užsandarintumėte. Leiskite tešlai pailsėti 10 minučių.

Kario sluoksniuotos tešlos susukimas į ritinėlius. Kario sluoksniuotos tešlos susukimas į ritinėlius.

6 veiksmas: Naudodami kočėlą iškočiokite tešlą, kad susidarytumėte stačiakampį, kurio matmenys yra 20 x 11 cm (8 coliai x 4 coliai). Pradėdami nuo trumpesnio galo, sandariai susukite į šveicarišką ritinėlį. Tada iškočiotą tešlą šiek tiek išlyginkite, kočiodami nuo trumpesniojo galo. Galiausiai vėl susukite iš trumpesnės pusės, kad susidarytumėte dar vieną šveicarišką vyniotinį.

Tešla kario sluoksniui, supjaustyta į keturias dalis.  Tešla kario sluoksniui, supjaustyta į keturias dalis.

7 veiksmas: Leiskite tešlai pailsėti 10–15 minučių. Kartokite procesą, kol baigsite likusią tešlą. Tada supjaustykite tešlą į 4 dalis.

Kario sluoksniuotos tešlos įvyniojimas su vištienos ir bulvių įdaru. Kario sluoksniuotos tešlos įvyniojimas su vištienos ir bulvių įdaru.

8 veiksmas: Kočėlu susukite atpjautos tešlos gabalėlį į apskritimą. Į centrą dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro.

Kario sluoksniai lėkštėje, paruošti kepti. Kario sluoksniai lėkštėje, paruošti kepti.

9 veiksmas: Aptepkite kraštą vandeniu ir perlenkite tešlą per pusę. Suspauskite kraštus, kad užsandarintumėte ir suformuotumėte pusmėnulio formą. Nykščiu suimkite pūstuko kraštą, pakelkite galinę pusę į priekį ir užsandarinkite priekiu. Pakartokite šį procesą, kad sukurtumėte apie 8–9 klostes.

Kepti malaizietiški kario pyragaičiai ant vėsinimo grotelių. Kepti malaizietiški kario pyragaičiai ant vėsinimo grotelių.

10 veiksmas: Wok keptuvėje arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų, kol jis labai karštas, kad būtų pakankamai aliejaus, kad visiškai apsemtų gabalėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite kopūstus iki auksinės rudos spalvos.


Dažnai užduodami klausimai

Kuo skiriasi spiralinis (sluoksniuotas) ir įprastas karis?

Spiralinio kario sluoksnio tekstūra yra ypač dribsniai, nes jie gaminami sluoksniuojant dviejų rūšių tešlą – vieną vandens pagrindu ir kitą aliejaus pagrindu. Taip sukuriama unikali, traški išvaizda ir įkandimas! Įprastas karis yra paprastesnis, naudojant tik vienos rūšies tešlą be sluoksnių.

Kaip išvengti, kad mano kario įdaras taptų per daug vandeningas?

Kad įdaras nebūtų permirkęs, prieš surinkdami būtinai išvirkite skysčio perteklių. Taip įdaras išlieka storas ir kepinys nesušlaps.

Koks aliejus geriausiai tinka kepant karį?

Kepdami naudokite neutralų aliejų su aukšta dūmų temperatūra, pavyzdžiui, augalinį arba rapsų aliejų. Taip aliejus nepridės stiprių skonių, todėl įdaras persišviečia ir gausite šviesią, traškią plutą.

Kaip išvengti, kad kepant kario pudra sugertų per daug aliejaus?

Prieš kepdami įsitikinkite, kad aliejus pakankamai karštas – apie 180°C (350°F). Jei aliejus per šaltas, kepinys sugers papildomą aliejų ir taps riebus. Iškart po kepimo nusausinkite ant popierinio rankšluosčio, kad išliktų traškūs.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis kario puff receptas yra tik 144 kalorijos vienoje porcijoje.

Curry Puff – nenugalimas Malaizijos skonis | rasamalaysia.comCurry Puff – nenugalimas Malaizijos skonis | rasamalaysia.com

Kitas gatvės maistas, kuris jums gali patikti

Jei mėgstate gatvės maistą taip, kaip aš, Malaizijoje tikrai mėgausitės šiais „hawker“ malonumais.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutelė lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

Užpildymas

  • Džiovintas paprikas pamirkykite karštame vandenyje 5 minutes. Nuplaukite ir sutrinkite kartu su askaloniniais česnakais iki vientisos masės. Įmaišykite kario miltelius.

  • Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite čili pastą bei kario lapelius, kol pasidarys kvapnus. Sudėkite kubeliais pjaustytą vištieną ir bulves ir kepkite 3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada supilkite svogūnus ir vandenį. Troškinkite 5 minutes arba kol beveik išdžius. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Vandens tešla

  • Įmaišykite druską į vandenį, kad susidarytų sūrus vanduo. Palaipsniui į miltus įpilkite druskos vandens, lėtai minkydami, kad susidarytų vientisa balta tešla. Padalinkite tešlą į 85 g (3 uncijos) dalis ir susukite į rutuliukus. Atidėkite į šalį.

Padaryti spiralinę odą

  • Išlyginkite vandens tešlą ir įvyniokite į vidų aliejaus tešlą. Suspauskite kraštus, kad gerai užsandarintumėte. Leiskite tešlai pailsėti 10 minučių.

  • Naudodami kočėlą, iškočiokite tešlą, kad susidarytumėte stačiakampį, kurio matmenys yra 20 x 11 cm (8″ x 4″). Pradėdami nuo trumpesnio galo, sandariai susukite į šveicarišką ritinėlį. Tada iškočiotą tešlą šiek tiek išlyginkite, kočiodami nuo trumpesniojo galo. Galiausiai vėl susukite iš trumpesnės pusės, kad susidarytumėte dar vieną šveicarišką vyniotinį.

  • Leiskite tešlai pailsėti 10–15 minučių. Kartokite procesą, kol baigsite likusią tešlą. Tada supjaustykite tešlą į 4 dalis.

Užpildymui ir formavimui

  • Atpjautos tešlos gabalėlį kočėlu susukite į apskritimą. Į centrą dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro.

  • Aptepkite kraštą vandeniu ir perlenkite tešlą per pusę. Suspauskite kraštus, kad užsandarintumėte ir suformuotumėte pusmėnulio formą. Nykščiu suimkite pūtimo kraštą, pakelkite galinę pusę į priekį ir užsandarinkite priekiu. Pakartokite šį procesą, kad sukurtumėte apie 8–9 klostes.

  • Wok keptuvėje arba gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų, kol jis labai karštas, kad būtų pakankamai aliejaus, kad visiškai apsemtų gabalėlius. Ant vidutinės ugnies apkepkite kopūstus iki auksinės rudos spalvos.

Patiekimas: 2išsipūtimai, Kalorijos: 144kcal, Angliavandeniai: 730g, Baltymai: 197g, Riebalai: 268g, Sotieji riebalai: 145g, Cholesterolis: 766mg, Natris: 3414mg, Pluoštas: 45g, Cukrus: 22g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -