6 geriausi „Michelin“ žvaigždučių restoranai Venecijoje
36 peržiūros
Jei norite skaniai pavalgyti, manau, kad daugybė „Michelin“ žvaigždučių restoranų Venecijoje bus jūsų gatvėje. Šiuo metu didesniame Venecijos rajone yra daugiau nei tuzinas įstaigų, kurios pateko į „Michelin“ vadovą!
Iš tikrųjų sunku pavalgyti Venecijoje, bet, kaip galbūt žinote iš mano Venecijos maisto turaikai kurios vietos tiesiog prailgsta. Tai tikrai pasakytina apie šias aukščiausios kokybės užkandines, esančias visur, nuo gyvybingų San Polo gatvių iki ramių Cannaregio kampelių.
Šiame straipsnyje papasakosiu apie savo mėgstamiausius „Michelin“ žvaigždute pažymėtus restoranus Venecijoje ir jų išskirtinius patiekalus.
Restoranas Glam
Nuotraukų kreditas: Ristorante Glam
Restoranas Glam šiuo metu yra vienintelė vieta mieste, turinti dvi „Michelin“ žvaigždutes. Atsižvelgiant į tai, kad tai vienas geriausių restoranų regione, dera, kad jis yra prabangiame viešbutyje Palazzo Venart. San Polo.
Tai vienas populiariausių gerbiamo šefo Enrico Bartolini užkandinių, nors Donato Ascani yra šios konkrečios įstaigos šefas.
Ši valgomojo zona yra vintažinis ir elegantiškassu skoningi modernūs elementai, tokie kaip platūs langai ir poliruotos plytelės. Tačiau mano mėgstamiausia dalis buvo vaizdas į nuostabų viešbučio kiemą, užpildytą spalvingomis gėlėmis ir puošniomis akmens skulptūromis.
Buvo du skirtingi degustaciniai meniu, ir aš nusprendžiau pasirinkti lagūnos įkvėptą variantą, nes jame daugiau dėmesio buvo skiriama vietiniams patiekalams ir delikatesams. Iš septynių sensacingų kursų, keptas balandis neabejotinai man buvo išskirtinis patiekalas.
Sultingi švelnios, riešutinės balandžių mėsos gabaliukai buvo pristatyti kartu švelnus, subtiliai aštrūs friggitello pipirai. A garstyčių sėklų pabarstymas davė patiekalą a kartaus atspalvio. Someljė pasiūlė a Brunello ir jos didelis rūgštingumas ir žolelių natos puikiai papildė patiekalą.
Restoranas Glam (€€€€) – Calle Tron, 1961, 30135 Venezia VE, Italija – nedirba kiekvieną pirmadienį ir antradienį, dirba kiekvieną trečiadienį – sekmadienį nuo 12:30 iki 14:30 ir nuo 19:30 iki 22:00.
Restoranas Quadri
Nuotraukų kreditas: Ristorante Quadri
Restoranas Quadri turbūt yra vienas žinomiausių „Michelin“ žvaigždutes pažymėtų restoranų Venecijoje. Tai taip pat labai lengva pastebėti, nes tai yra įsikūręs Piazza San Marcokitaip vadinama Šv. Morkaus aikštė.
Šefas Maxas Alajmo yra šios mylimos užkandinės žmogus. At Restoranas QuadriSilvio Giavedoni ir Sergio Preziosa yra virėjai, įgyvendinantys jo viziją apie modernią Venecijos klasiką.
Nesu tikras, kas šioje vietoje labiau stebina: neprilygstami vaizdai į šurmuliuojančią aikštę apačioje arba prabangus retro dekoras viduje. Yra kažkas apie auksinius sietynus ir raštuotus tapetus, kurie atrodo tokie prabangūs, bet kviečiantys.
Užsisakiau pietus ir pasirinkau dviejų patiekalų variantą. Padavėjas paaiškino, kad galiu pasirinkti patiekalus iš trijų degustacijų meniu, o tai buvo sunkiau nei tikėjausi! Galų gale aš nuėjau į tuno karpačio ir burrata ravioliaikurią išgėriau su stikline fiano, užpildytas migdolų ir medaus atspalviais.
Pirmiausia buvo karpačio, kuris buvo sudarytas iš tobulai rausvos, lengvai sūdytos tuno griežinėliai, apvynioti aplink sviestinius ikrus. Netrukus sekė ravioliai. Viduje buvo minkšta, pieniška burratao makaronų kišenės buvo papildytos saldžios kūdikių krevetės, švelnios sepijos ir aštrūs pomidorai.
Restoranas Quadri (€€€€) – P.za San Marco, 123, 30124 Venezia VE, Italija – nedirba kiekvieną pirmadienį ir antradienį, dirba nuo trečiadienio iki penktadienio nuo 19:00 iki 22:00 ir kiekvieną šeštadienį ir sekmadienį nuo 12:00 iki 14:30 ir nuo 19:00 iki 22:00 val.
Il Ridotto restoranas
Nuotraukų kreditas: restoranas „Il Ridotto“.
A kelios minutės pėsčiomis nuo Šv. Morkaus bazilikos yra Il Ridotto restoranasprabangus Venecijos restoranas viešbutyje Tiepolo, kuriame yra tik devyni stalai. Turint tai omenyje, užsakymai čia yra būtini.
Virėjas Gianni Bonaccorsi yra prie vairo, o jo patiekaluose sezoniniai produktai derinami su naujovėmis. Per vėlai rezervavau vakaro vietą, bet man pasisekė užsitikrinti staliuką per pietus. Tai reiškė, kad galėjau paragauti tapas stiliaus vidurdienio meniu.
„Il Ridotto“ man labai patiko jo paprastumas. Neutralios spalvos, raudonų plytų sienos ir prislopintas žaibas sukūrė rafinuotą atmosferą neatkreipdamas dėmesio į maistą.
Nors labiausiai laukiau artišokų salotų, jūros ežių spagečiai pasirodė esąs akcentas. Sumaišytas su švieži, kramtomi kalmarų rašalo makaronai buvo lygus, sūrus jūros ežiukas. Abu komponentai turėjo rafinuotus skonius sustiprina rūkytas paprikos padažas.
Someljė patarimo dėka šiuos spagečius nuploviau stikline Donnafugata Brutas. The putojančio vyno ryškūs, citriną primenantys skoniai suteikė patiekalui šiek tiek žvilgesiovis dėlto tai nebuvo valdinga.
Il Ridotto restoranas (€€€€) – Campiello, Campo Santi Filippo e Giacomo, 4509, 30122 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną pirmadienį ir penktadienį iki sekmadienio nuo 12:00 iki 13:45 ir nuo 18:45 iki 21:45, antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 6 val. :45-21:45, uždaryta kiekvieną trečiadienį.
Osteria Da Fiore
Nuotraukų kreditas: Osteria Da Fiore
Osteria Da Fiore San Polo mieste „Michelin“ žvaigždute įvertintame restorane Venecijoje būtina apsilankyti, jei ieškote autentiškos, bet išradingos regioninės virtuvės patiekalų.
Mara Martin yra Osteria Da Fiore kūrėja. Ji sėmėsi įkvėpimo iš Venecijos vietos, kurioje yra unikalių kultūrų susitikimo taškas, ir parengė meniu, kuris pelnė nusipelniusią Michelin žvaigždę.
Dekoras yra kažkur tarp tradicinio ir šiuolaikinio. Viena vertus, pastebėjau senosios mokyklos mediniai bruožai ir tekstūruoti tapetai. Tačiau tuo pačiu metu buvo stilingos odinės sėdynės ir nesugadinta balta patalynė.
Kai tik nusprendžiau liežuvio filėsomeljė priėjo prie staliuko ir kartu su manimi perbėgo kai kuriuos savo pasirinktus iš vyno sąrašo. Jis rekomendavo a citrusinis, lengvas pinot grigiokuri visada laimi baltą žuvį.
Nekantravau į tai įsitraukti nepriekaištingai pateiktas padaskuris buvo su savimi švelnūs pomidorai, aksominės bulvės ir švelniai karčios alyvuogės. Tai aštrių ir subtilių skonių derinys dirbo skanėstą su padu, nes jie atspindėjo kontrastas tarp švelniai saldžios žuvies ir jos pikantiško baziliko garnyro.
Osteria Da Fiore (€€€€) – S. Polo, 2202, 30125 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną pirmadienį–penktadienį nuo 19:00 iki 22:15, šeštadienį nuo 12:30 iki 14:30 ir nuo 19:00 iki 22:00 , uždaryta kiekvieną sekmadienį.
Vietinis
Nuotraukų kreditas: Vietinis
Aš sužinojau apie Vietinis po to, kai draugas man pasakė apie šią itin šaunią „Michelin“ žvaigždute pažymėtą užkandinę Castello.
Kai virtuvėje dirbo apdovanojimus pelnęs šefas Salvatore Sodano, o vynu rūpinosi pripažintas someljė Manuelis Trevisanas, pajutau, kad čia man tikrai patiks.
Pati erdvė yra tiesiog puiki išplautos turkio spalvos sienos ir kaimiška medinė apdaila suteikia ramybę, be vargo prašmatnią atmosferą. Kai suporuotas su talpinantis personalasgana sunku nesižavėti šia vieta.
Vietinis ciccheti perkelia į kitą lygį, paversdamas šias venecijietiškas užkandžių lėkštes į vaizduotę turinčius patiekalus iš vietinių ingredientų. Paragavęs devynių šių užkandžių stiliaus patiekalų, šokolado ir rudojo sviesto desertas paliko man ypač ilgalaikį įspūdį.
Ant viršaus šilko rudos spalvos sviestiniai ledai su priklausomybę sukeliančiais skrudintos karamelės skoniais buvo a plonas, traškus sodraus šokolado sluoksnis ir a gaivus samphire coulis. Tarsi šis desertas negalėjo būti geresnis, jis buvo sujungtas Brachetto d'Acquia šokinėjanti, uogas primenanti putojanti raudona.
Vietinis (€€€€) – Salizzada dei Greci, 3303, 30122 Venezia VE, Italija – dirba pirmadieniais, penktadieniais ir šeštadieniais nuo 12:00 iki 14:00 ir nuo 19:00 iki 22:00, ketvirtadieniais ir sekmadieniais nuo 19:00 iki 19 val. 22:00, uždaryta kiekvieną antradienį ir trečiadienį.
Venisa
Nuotraukų kreditas: Venissa
Toli nuo Didžiojo kanalo krantų ir šurmuliuojančio Rialto rajono Venisapuiki maitinimo įstaiga Mazzorbo sala. Virėjai Chiara Pavan ir Francesco Brutto dėl tvarios praktikos kuriant puikų meniu pelnė jiems žalią „Michelin“ žvaigždutę.
Ši vandens pakrantės įstaiga yra tokia tobula, kokia yra, su a stulbinantis sodybos interjeras ir vaizdinga terasa. Kad ir kaip norėjau pietauti atvirame ore, po dienos saulėje neatsispyriau viduje esančio oro kondicionieriaus traukai!
Kiekvienas „Venissa“ patiekalas buvo puikus, tačiau nedažnai užkandis yra mano mėgstamiausias. Tačiau, sardinės aviečių saloje čia aš norėjau, kad būčiau anksčiau aplankęs šį neįtikėtiną restoraną.
Keptos sardinės yra pagrindinis Venecijos patiekalas, tačiau jos pridedamos raugintos avietės prie tradicinio aštrių svogūnų ir kreminių pušies riešutų mišinys buvo nuostabu. Jie patiekalui suteikė šiuolaikiškumo ir pakėlė švelnų traškios tešlos ir dribsnių minkštimo skonį.
Šis užkandis patiko, jis tapo dar skanesnis Sardinijos Vermentino riebus pojūtis burnoje ir ryškus minerališkumas.
Venisa (€€€€) – Fondamenta di Santa Caterina, 3, 30142 Venezia VE, Italija – dirba kiekvieną pirmadienį ir nuo ketvirtadienio iki sekmadienio nuo 12:30 iki 14:00 ir nuo 19:30 iki 21:00, uždaroma kiekvieną antradienį ir trečiadienį.
Išvada
„Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų restoranų Venecijoje gausu, tačiau tai yra užkandinės, kurias nuolat rekomenduoju kolegoms gurmanams. Jei jūsų apsilankymo metu laukia ypatinga proga arba tiesiog norite pasilepinti išskirtiniu maistu, tai yra vietos, kurias turite patikrinti.