5 geriausi Atėnų vegetariški restoranai

5 geriausi Atėnų vegetariški restoranai


3 peržiūros

Per pastaruosius kelerius metus Atėnuose išaugo vegetariškų restoranų įvairovė ir standartai. Įvairiuose miesto kampeliuose ir toliau dygsta fantastiškos daržovėms skirtos užkandinės, siūlančios begalę maisto produktų valgytojams be mėsos.

Graikijos sostinėje augantis vegetariškas maistas paskatino mane sukurti alternatyvas, į kurias įtraukiamos daržovės Atėnų maisto turai. Tai leido man atverti augalinius lankytojus tradicinei graikų virtuvei, kuri, kaip galbūt žinote, paprastai nėra laikoma pernelyg vegetariška ar veganiška!

Šiame straipsnyje pateiksiu jums mėgstamiausių vegetariškų restoranų Atėnuose sąrašą, kuriuos turite išbandyti!

Avokadas

avokadas_athens

Nuotraukų kreditas: avokadas

Įsikūręs tarp Sintagmos ir Plakos, Avokadas yra vienas iš labiausiai vertinamų vegetariškų restoranų Atėnuose. Man ne kartą buvo rekomenduota ši vieta, tačiau man prireikė kelių apsilankymų mieste, kad pagaliau užsukčiau.

Nuo pat pradžių čia jaučiausi kaip namie. Darbuotojai negalėjo būti labiau nusiteikę, o siaura, šviesiai žalia valgomojo zona jautėsi jaukiai ir patogiai.

Žinojau, kad jų vegetariški patiekalai bus neįtikėtini, bet nesitikėjau, kad jie bus tokie geri. Naudingos sriubos, švieži kokteiliai ir saldžiųjų bulvių veganiški mėsainiai buvo tik dalis apetitą keliančių meniu elementų. Jie netgi turėjo amerikietiško stiliaus desertų be glitimo variantų, tokių kaip pagrindinis laimo pyragas!

The tempeh kario makaronai iš karto iššoko ant manęs. Buvo gausu karštos tajų stiliaus sriuboskuris buvo supakuotas su kramtomi makaronai ir umami tempeh, kurie sugėrė visus skonius.

Avokadas (€ €) – Nikis 30, Athina 105 57, Graikija – dirba kiekvieną pirmadienį–šeštadienį nuo 12:00 iki 23:00, uždaroma kiekvieną sekmadienį.

Baba Ghanoush

Baba_Ghanoush_AtėnaiBaba_Ghanoush_Atėnai

Nuotraukų kreditas: Baba Ghanoush

Baba Ghanoush yra Viduržemio jūros regiono ir Artimųjų Rytų gurmanų užkandinė, kurią būtina aplankyti Pangrati apylinkės.

The atmosfera čia yra labai žemair buvo tiesiog keli aukšti stalai viduje ir nedidelis tamsintas lauko kiemas.

Kai pietauju tokioje vietoje, kaip ši, dažniausiai renkuosi klasiką, pavyzdžiui, humusą su pita duona ar falafelio įvyniojimus. Tačiau buvau pasiryžęs šiek tiek išsišakoti. Galų gale aš nuėjau į veganiškas mėsainiskuris pateko į restorano bendro vardo lašą.

The kreminis baba ghanoush ir jo žemiškas tahini bei dūminių baklažanų skonis sustiprino saldžiųjų bulvių ir quinoa pyrago švelnumą. Aš mylėjau papildomas traškumas iš raugintų kopūstų ir žalių svogūnų ir kokia gaivi ir lengva buvo bandelė.

Baba Ghanoush (€) – Empedokleous 25–27, Athina 116 35, Graikija – dirba kiekvieną pirmadienį nuo 17:00 iki 12:00 ir kiekvieną antradienį iki sekmadienio nuo 13:00 iki 12:00.

Los veganai

Los_Veganai_AtėnaiLos_Veganai_Atėnai

Nuotraukų kreditas: Los Vegans

Tiesiai iš meno Metaxourgeio sritis yra prašmatnus bistro, kuriame patiekiamas geriausias veganiškas maistas mieste. Jei ieškote tarptautinio ar graikiško maisto be gyvūnų, turite apsilankyti Los veganai.

Galėčiau čia visą dieną šėlti apie interjerus! Tai buvo a Estetikos ir dizaino stilių sumaištis. Kiekviename kampelyje ir plyšyje buvo įvairių kaimiško stiliaus baldai, senoviniai papuošalai, dideli augalai ir lėtos, žėrinčios šviesos.

Meniu sudaro daugiausia veganiški patiekalai, o gatvės maisto stiliaus patiekalai, tokie kaip giroskopai ir kebabai, yra vieni iš išskirtinių patiekalų, kuriuos pastebėjau. Matydamas, kad ieškojau ko nors lengvesnio, pasirinkau Graikiškos salotos.

Vasaros dieną Atėnuose nėra nieko taip atgaivinančio kaip porcija traškūs, sultingi agurkai, aštrūs pomidorai ir rūgštūs svogūnai. Tai buvo Pabarstykite šiek tiek rūgščių citrinų sulčių, švelnaus alyvuogių aliejaus, ir veganiška fetakuris buvo kaip sūrus ir trapus kaip jo pieno atitikmuo.

Los Veganai (€ €) – Plateon 37, Athina 104 35, Graikija – nedirba kiekvieną pirmadienį, dirba antradieniais–ketvirtadieniais nuo 18:00 iki 12:00, penktadieniais nuo 18:00 iki 1:00, šeštadieniais nuo 13:00 iki 1:00 ryto ir kiekvieną sekmadienį nuo 13:00 iki 12:00 val.

Indijos Havelis

Indian_Haveli_AtėnaiIndian_Haveli_Atėnai

Nuotraukų kreditas: Indian Haveli

Kai ieškau pokyčio nuo graikiško maisto, Azijos restoranai dažnai yra mano geriausias pasirinkimas. Indijos Havelis, netoli Monastirakio ir Akropolio, greitai tampa mano mėgstamiausiu.

Čia esantis interjeras privertė mane jaustis taip, lyg būčiau už milijono mylių nuo Atėnų, tarp jų šiltos oranžinės sienos, spalvingi indų paveikslai ir stambūs baldai.

Jie turi kai kurių mėsos patiekalų, bet aš juos geriausiai pažįstu vegetariškų patiekalų. Žinojau, kad noriu kažko paguodžiančio ir tenkinančio, ir paneer sviestas masala atitiktų sąskaitą.

Kiekvienas gurkšnis tirštas, švelniai aštrus masala padažas buvo toks sodrus ir sotustačiau net ir prisipildžiusi negalėjau susilaikyti, kad neturėčiau daugiau! Tai buvo trykštantis skoniais nuo pomidorų ir svogūnų mišiniotuo tarpu minkštas panelis subalansavo jį savo pieno natomis.

Indijos Havelis (€ €) – Leofas. Andrea Siggrou 12, Athina 117 42, Graikija – dirba kiekvieną dieną nuo 13:00 iki 12:00 val.

Cookoomela grilis

Cookoomela_Grill_AthensCookoomela_Grill_Athens

Nuotraukų kreditas: Cookoomela Grill

Kai pirmą kartą pradėjau lankytis Graikijoje, souvlaki be mėsos nebuvo mano darbotvarkėje. Taip buvo tol, kol mane supažindino mano daržovių draugas Cookoomela Grill Exarcheia miestedabar vienas iš mano mėgstamiausių vegetariškų restoranų Atėnuose.

Jame beveik nėra vietų atsitiktinė vietabet man buvo daugiau nei malonu pasivaišinti savo pietumis iš gyva gatvės pusė kur yra Cookoomela Grill.

Dauguma jų souvlaki gaminamas iš grybųir aš labai norėjau išbandyti kepsninės versija. Jame buvo augalinės kilmės ingredientų visiems souvlaki komponentams, įskaitant storas veganiškas majonezas ir aštrus veganiškas sūris.

The Į pašildytą purią pitą buvo suvynioti marinuoti grybai, šiek tiek saldus barbekiu padažas ir sūdytos bulvytės. Nors barbekiu padažas buvo šiek tiek neįprasta, tai pridėjo daugybę unikalių skonių prie patiekalo.

Cookoomela grilis (€) – Themistokleous 43, Athina 106 83, Graikija – dirba kiekvieną pirmadienį–ketvirtadienį nuo 13:00 iki 23:00, penktadieniais ir šeštadieniais nuo 13:00 iki 12:00, uždaryta kiekvieną sekmadienį.

Išvada

Jei nerimaujate, kaip praleisti atostogas ieškodami vegetariškų restoranų Atėnuose, tikiuosi, kad šis straipsnis nuramino jūsų mintis! Graikijos sostinė yra daug draugiškesnė vegetarams, nei daugelis žmonių tikisi, o tai matyti iš šių vietų, kurias būtina išbandyti, kalibras.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -