4 geriausi Atėnų restoranai
4 peržiūros
Atėnuose yra vieni geriausių prabangių restoranų visoje Europoje. Nuo „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtų restoranų, tokių kaip „Spondi“, kuriuose pagrindinis dėmesys skiriamas Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekalams, iki tradicinių graikiškų restoranų, tokių kaip „Tudor Hall“, – kiekvienas gali rasti ką nors.
Raskite geriausią restoraną, kuris atitiktų jūsų poreikius Atėnų maisto turas daugiausia yra skonio reikalas. Norėdamas sužadinti jūsų apetitą, nusprendžiau pasiūlyti keletą, kurie, mano manymu, siūlo autentišką skonį to, ką gali pasiūlyti Atėnų Graikija.
Spondi
Nuotraukų kreditas: Spondi
Spondi yra vienas iš geriausiai įvertintų „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtų puikių restoranų Atėnuose. Jį galite rasti Pangrati rajonas netoli populiarių lankytinų vietų, tokių kaip Panathenaic stadionas ir Nacionaliniai sodai.
„Spondi“ išsiskiria elegancijos atmosfera, perpildyta senojo pasaulio graikiško interjero. Atviros valgomojo akmens sienos ir švelnus šiltas apšvietimas sukuria privatumo jausmą kiekvienam stalui. Taip pat yra erdvus kiemas su lauko sėdynės už pietūs atvirame ore kai geras oras.
„Spondi“ meniu yra sintezė Viduržemio jūros ir prancūzų virtuvėpagamintas iš vietinių, sezoninių ingredientų. Paprastai yra a degustacijų meniu kruopščiai kuruoja šefas, kuris keičiasi atsižvelgiant į tai, kas šviežiausi ir geriausia vietinėse rinkose.
Kai kurie iš populiaresnių „a la carte“ patiekalų yra puikios klasės klasika foie gras, omarų, veršienos saldainių, ir paaukštintas tradicinis Prancūziški desertai.
Spondi (150–250 EUR) – Pirronos 5, Athina 116 36, Graikija – Dirba kiekvieną dieną nuo 19.30 iki 1.00 val.
Botrini
Nuotraukų kreditas: Botrini
Botrini yra to paties pavadinimo Michelin žvaigždute restoranas šefas Ettore Botrini. Jį rasite prabangiame Atėnų mieste Chalandri rajonaskur jie siūlo rafinuotą požiūrį į puikūs pietūs.
Atmosfera Botrini kelių lygių valgomasis yra kartu minimalistinis ir prabangus. Jie taip pat turi gražų lauko terasa erdvė, kuri puikiai sukuria nuotaiką šiltą vasaros vakarą.
Botrini meniu yra tiek à la carte pasirinkimai ir kruopščiai kuruojama degustacijų meniu tai leidžia jums patirti kai kuriuos šefo Botrini kūrinius. Daugelis iš kurių įdėjo an Italų įkvėptas suktis ant tradicinių Graikijos ir Viduržemio jūros virtuvė. Jie taip pat turi įspūdingą vyno sąrašas su rekomenduojama vyno poros daugeliui jų patiekalų.
Jie taip pat turi keletą labai kūrybingų desertų, kuriems verta sutaupyti vietos. The Bounty Colada yra labiausiai žinomas. Tačiau, manau, Džonas Doris su cukinijos cukinijos ledai o sviesto padažas yra slaptas perlas!
Paskutinis mano apsilankymas Botrini buvo rudenį ir man labai patiko ančių ragu su pappardelle. Antis savo sodrumu ir prabangiu švelnumu priminė tradicinį Venecijos ančių ragu, puikiai derantį prie pappardelės dantingumo. Tada jie papuošė triufelis, kuri užėmė visą patiekalą.
Botrini (80–120 EUR) – Leofas. Vasileos Georgiou B 24, Chalandri 152 33, Graikija – dirba nuo antradienio iki šeštadienio nuo 19.00 iki 12.00 val. Sekmadieniais ir pirmadieniais nedirba.
Tiudoro salė
Nuotraukų kreditas: Tudor Hall
Jūs rasite Tiudoro salė restorane 7 aukštas Atėnų King George viešbutis. Vietiniai gyventojai ir turistai juos gerai žino, nes siūlo išskirtinę rafinuotą vakarienę ir atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į Akropolis.
Tudor Hall atmosfera yra elegantiškas su moderniu graikišku dekoru, sumaišytu su neoklasikinis elementų, kad sukurtų rafinuotumą. Vidiniame valgomajame yra sietynai ir pliušinės sėdynės, kurios išsiskiria elegancija. Tuo tarpu lauko valgomojo terasa leidžia stulbinančiai pietauti lauke panoraminiai vaizdai.
Tudor Hall meniu uždirbo a Michelin žvaigždė už jų aukštos kokybės graikų virtuvė. Jie žinomi dėl raudonųjų krevečių tartaro, avienos ir avienos patiekalų, kurie išryškina šviežią Viduržemio jūros ingredientai. Visi jie yra padengti paveikslėlio vertais pristatymais.
Paskutinį kartą apsilankius Tudor Hall, man pasisekė rezervuoti staliuką lauko terasa. Užsisakiau specialų dienos žuvį, kuri buvo ant grotelių keptas gruperis. Jis buvo subtilaus skonio, kuris puikiai derėjo su keptuvėje keptų šakniavaisių žemiškumu ir šviesia citrina su alyvuogių aliejaus padažu.
The someljė rekomendavo stiklinę Assyrtiko kartu su juo, kuris pasirodė esąs tobulas vyno derinys. Citrusinis vyno kūnas ir švelnus minerališkumas gražiai paryškino grupinio ir citrininio padažą.
Tiudoro salė (60–120 eurų) – Geor. A' 3, Athina 105 64, Graikija – dirba kiekvieną dieną nuo 18:00 iki 2:00 val.
Varoulko pajūris
Nuotraukų kreditas: Varoulko pajūris
Varoulko pajūris yra Mikrolimano Marina in Pirėjas, visai už Atėnų. Tai vienas geriausiai vertinamų jūros gėrybių restoranų visoje Graikijoje ir netgi uždirbo Michelin žvaigždė pagal šefas Lefteris Lazarou.
Varoulko atmosferoje naudojamas modernus rafinuotumas, susimaišęs su atpalaiduojančia pajūrio atmosfera ir pajūrio vaizdais, kad būtų sukurta nepamirštama vakarienė. Rekomenduoju rezervuoti staliuką lauko sėdimoje zonoje prieš pat saulėlydį, kad galėtumėte mėgautis nuostabiu vaizdu.
Šefas Lazarou meniu yra orientuotas į jūros gėrybes, daugiausia remiantis tuo, kas tą dieną yra geriausia ir šviežia. Tada jis kreipiasi kūrybiniai posūkiai kitaip klasikinės graikiškos jūros gėrybės. Daugelis iš jūros gėrybių patiekalai yra sustiprinti Avangardo gastronomija, tačiau jaučiasi ir skonis aiškiai graikiškas.
Kai kurie labiau paplitę populiarūs patiekalai, kuriuos rasite Varoulko kalmarų rizotas patobulinta juodu rašalu, taip pat jūros ešerių karpačio. Dienos specialiuose pasiūlymuose paprastai yra tam tikros rūšies jūros gėrybių makaronai patiekalas su kūrybišku padažu.
Neseniai lankantis Varoulko, Man patiko šios dienos specialioji ant grotelių kepta sepja. Jis buvo stebėtinai švelnus ir buvo su lengvai karamelizuotu lęšiu ir apelsinų padažu, kuris paryškino jūros esmę.
Varoulko pajūris (60–120 EUR) – Akti Koumoundourou 54, Pireas 185 33, Graikija – dirba kiekvieną dieną nuo 13:00 iki 12:00.
Išvada
Žinoma, tai tik nedidelis puikių restoranų pavyzdys, į kurį turėtumėte atsižvelgti kitą kartą Atėnų maisto turas. Taip pat yra daug tarptautinių restoranų, tiekiančių japonų, prancūzų, italų ir kūrybingų graikų virtuvės vingių.
Kad ir kokio tipo prabangaus restorano ieškotumėte Atėnuose, „Eating Europe“ gali padėti rasti tinkamiausią bet kokiai progai.