Vištiena ir pipirai maišykite keptuvę ant ryžių – Kinijos Sičuano maistas

Chicken-and-Bell-Pepper-Stir-Fry-over-rice_-17-scaled.webp.webp

Aš esu didelis tų tipiškų, greitų, lengvai paruoštų patiekalų patiekalų gerbėjas, ypač karštomis, įtemptomis dienomis. Ir tai yra mano šiandien dalijimasis-vištienos ir pipirų maišymas. Jums reikės tik 20 minučių nuo pasiruošimo iki stalo.

Paprastas maišymas su kai kuriais puodais ir daržovėmis visada yra mano pirmasis pasirinkimas vasaros dienomis. Daugeliui kinų kepimo patiekalų mes turėsime ypač švelnius baltymus ir traškias daržoves. Nors tradiciniame kinų maišytuve kepti nėra daug padažo, aš paruošiu dubenį padažo. Dėl šio pikantiško, atsidavusio ir pilno skonio padažo ši vištiena ir pipirai kepa kepti geriausiu partneriu garintiems ryžiams.

Vištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.comVištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.com

Užuot naudojęsi Sičuano stiliaus čili pipiraiMes naudosime paprikos pridėti a Nedidelis saldumo prisilietimas šiame patiekale. Yra dar viena „Sichuan“ stiliaus vištiena ir paprikos kepti. Toje versijoje mes naudosime daugybę aštrių čili, tokių kaip Sičuano pipirų ar tailandietiški raudonieji pipirai. Tai yra aštrus ir ypač karštos versijos, labai mėgstamos Sičuano rajone, ir aš šią versiją pristatysiu vėliau.

Aš per pastarąsias dvi savaites gaminu šią vištieną ir papriką kepti kepti bent penkis kartus, o mano šeima yra apsėsta! Taigi, kai išbandysite šį, niekada nenorėsite užsisakyti keptų patiekalų iš „Panda Express“, nes šviežiai pagamintos versijos yra daug geresnės nei pasiimti.

Vištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.comVištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.com

Ingredientai

Toliau pateikiami ingredientai, kurių jums reikės šiam receptui. Galite pastebėti, kad visi jie yra labai įprasti.

Pagrindiniai maišo kepimo ingredientai

  • 1 vištienos krūtinėlė
  • 1/4 raudonas svogūnas, supjaustytas (Nepraleiskite raudonojo svogūno, nes jis prideda tiek skonio!)
  • 1 „BELL PIPPERS“, aš naudoju žaliąsi.
  • 4 skiltelės česnakai
  • 4 šaukštai Virimo aliejus
  • Malti juodieji pipirai Gabinimui

Vištienos marinavimas

Norėdami, kad švelni ir gerai skonio vištiena maišytų kepti, pirmiausia turėsime marinuoti vištienos griežinėlius. Jums reikės šių marinuojančių ingredientų.

  • 1/8 TSP. Druska – nors mes turime sūrų prieskonių, tokių kaip austrių padažas ir lengvas sojos padažas.
  • Žiupsnelis baltųjų pipirų
  • 1/2 šaukšto. austrių padažas
  • 1 šaukštas. lengvas sojos padažas
  • 1 šaukštas. Vandens ar vynas
  • 1 šaukštas. kukurūzų krakmolas
  • 1 šaukštas. daržovių virimo aliejus

Už tą stebuklingą padažą:

Kaip jau minėjau anksčiau, norėdamas geriau suderinti jį su garintais ryžiais ar makaronais, aš jį suderinu su kepimo padažu.

  • 1 šaukštas. sojos padažas
  • 1/8 TSP. druska
  • 1 šaukštelis. cukrus – Cukrus gali šiek tiek pridėti saldumo ir sujungti visus skonius.
  • 1 šaukštas. Sezamo aliejus
  • 1 šaukštas. austrių padažas
  • 1/2 šaukštelio. šviežiai malti juodieji pipirai
  • 1/2 šaukšto. kukurūzų krakmolas Norėdami sutirštinti padažą
  • 1/4 puodelio vandens
Vištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.comVištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.com

Kaip padaryti šią skanią, švelnią vištieną ir pipirų keptuvę

Marinuokite vištieną

Aš visada rekomenduoju marinuoti baltymus bet kokiam maišymui patiekalai dviem pirminiams tikslams. Pirmasis yra suteikti patiekalui pagrindinę skonio bazę. O antrasis-garantuoti, kad jūsų vištiena švelni, kai maišoma, dėka krakmolo sluoksnis.

  • Įpilkite druskos, baltųjų pipirų, lengvo sojos padažo, vandens ir austrių padažo. Sumaišykite su vištiena, kol ji taps šiek tiek lipni, o visas skystis yra gerai absorbuojamas.
  • Tada pridėkite kukurūzų krakmolą, gerai išmaišykite. Tai yra mūsų apsaugos sluoksnis.
  • Galiausiai supilkite aliejų ir sumaišykite, kad kiekvienas vištienos gabalėlis būtų gerai padengtas aliejumi. Aš labai rekomenduosiu šį žingsnį, ypač kai jūs maišote kepdami WOK, nes tai gali padėti užkirsti kelią vištienos griežinėliams prilipti prie dugno.
Vištienos ir paprikos maišo kepti - vištienos marinavimas | Chinasichuanfood.comVištienos ir paprikos maišo kepti - vištienos marinavimas | Chinasichuanfood.com

Padarykite padažą

Dabar paruoškime padažą: Įpilkite vandens, kukurūzų krakmolo, juodųjų pipirų, labai mažo žiupsnelio druskos, cukraus, lengvo sojos padažo, austrių padažo ir sezamo aliejaus. Išmaišykite, kad viskas gerai sujungtų. Tačiau, Prieš naudodamiesi turėsite jį iš naujo išleisti.

Vištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.comVištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.com

Maišykite kepti

Aš visada mėgstu pirmiausia maišyti baltymus, o paskui virti daržoves su likusiu aliejumi. Vykdant šį procesą, daržovę galima maišyti su užplikytu aliejumi. Tai kinų maisto gaminimo paslaptis.

Pirmajame vištienos kepimo etape įpilkime šiek tiek daugiau aliejaus.

Pirmiausia įkaitinkite wok arba keptuvę, o tada įpilkite aliejaus. Tada paskleiskite vištienos griežinėlius. Nejudėkite ir leiskite jai likti maždaug 4-5 sekundes, o tada greitai pakepkite, kol vištiena pakeis spalvą.

Dabar perkelkite vištienos griežinėlius tik ir palikite aliejų. Kaip jau minėjau anksčiau, užpiltas aliejus padidins jūsų vištienos skonį daug geresnį.

Dabar perkelkime papildomą aliejų ir palikime maždaug du šaukštus kepimo aliejaus keptuvėje. Tada kepkite česnaką iki aromatinio.

Įpilkite paprikų ir svogūnų, virkite maždaug pusę minutės, kol jie beveik virti. Bet atminkite, kad niekada neužsiimk.

Ankstesniame žingsnyje grąžinkite virtą vištieną ir po remiksavimo įpilkite padažo. Troškinkite, kol padažas gerai sutirštės. Pabarstykite juodaisiais pipirais ir viršuje garuose su garuose. Rinkime ryžių žudiką.

Vištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.comVištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.com

Perkelkite ir patiekite karštai. Aš visada mėgstu papuošti su šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Vištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.comVištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.com
Vištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.comVištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.com
  • 1 vištienos krūtinėlė
  • 1/4 raudonas svogūnas Supjaustykite mažais gabalėliais (nepraleiskite raudonojo svogūno, nes jis prideda tiek skonio!)
  • 1 Mišrios paprikos Geresnio spalvų palyginimui naudoju „Green Bell Peppers“ ir „Red Bell Peppers“.
  • 4 gvazdikėliai česnakai maltas
  • 4 kasas. Virimo aliejus
  • Malti juodieji pipirai

Vištienos marinavimas

  • 1/8 TSP. druska
  • Žiupsnelis baltųjų pipirų
  • 1/2 kasas. austrių padažas
  • 1 kasas. lengvas sojos padažas
  • 1 kasas. vanduo
  • 1 kasas. kukurūzų krakmolas
  • 1 kasas. daržovių virimo aliejus

Stebuklingas maišyto kepimo padažas

  • 1 kasas Aš esu padažas
  • 1/8 TSP. druska
  • 1 TSP. Cukrus – cukrus gali šiek tiek pridėti saldumo ir sujungti visus skonius.
  • 1 kasas. Sezamo aliejus
  • 1 kasas. austrių padažas
  • 1/2 TSP. šviežiai malti juodieji pipirai
  • 1/2 kasas. kukurūzų krakmolas, kad sutirštintų padažą
  • 1/4 puodelis vandens

Marinuojanti vištiena

  • Įpilkite druskos, baltųjų pipirų, lengvo sojos padažo, vandens ir austrių padažo. Sumaišykite su vištiena, kol ji taps šiek tiek lipni, o visas skystis yra gerai absorbuojamas.

  • Tada pridėkite kukurūzų krakmolą, gerai išmaišykite. Tai yra mūsų apsaugos sluoksnis.

  • Galiausiai supilkite aliejų ir sumaišykite, kad kiekvienas vištienos gabalėlis būtų gerai padengtas aliejumi. Aš labai rekomenduosiu šį žingsnį, ypač kai jūs maišote kepdami WOK, nes tai gali padėti užkirsti kelią vištienos griežinėliams prilipti prie dugno.

Sumaišykite padažą

  • Dabar paruoškime padažą: Įpilkite vandens, kukurūzų krakmolo, juodųjų pipirų, labai mažo žiupsnelio druskos, cukraus, lengvo sojos padažo, austrių padažo ir sezamo aliejaus. Išmaišykite, kad viskas gerai sujungtų.

Kepkite

  • Pirmiausia įkaitinkite wok arba keptuvę, o tada įpilkite aliejaus. Tada paskleiskite vištienos griežinėlius. Nejudėkite ir leiskite jai likti maždaug 4-5 sekundes, o tada greitai pakepkite, kol vištiena pakeis spalvą.

  • Dabar perkelkite vištienos griežinėlius tik ir palikite aliejų. Kaip jau minėjau anksčiau, užpiltas aliejus padidins jūsų vištienos skonį daug geresnį.

  • Dabar perkelkime papildomą aliejų ir palikime maždaug du šaukštus kepimo aliejaus keptuvėje. Kepkite česnaką iki aromatinio.

  • Įpilkite paprikų ir svogūnų, virkite maždaug pusę minutės, kol jie beveik virti. Bet atminkite, kad niekada neužsiimk. Grąžinkite vištieną ir įpilkite padažo po to, kai remiksuos.

  • Troškinkite, kol padažas gerai sutirštės. Pabarstykite juoduosius pipirus, perkelkite ir patiekite karštai. Geriausias patiekimas yra viršuje virš garuose pagamintų ryžių. Tai gali perkelti paprastus garuose ryžius į kažką nepaprastai skanaus.

Vištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.comVištienos ir paprikos maišo kepti | Chinasichuanfood.com

Nuoroda į informacijos šaltinį

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -