Saldžiųjų bulvių lapų maišymas kepti – dvi versijos – Kinijos Sičuano maistas

Sveikas, traškus ir lengvai pagamintas, maišant keptus saldžiųjų bulvių lapus galima įsigyti dviem būdais: tik su česnaku ir aštriu metodu. Tai yra geras skaidulų šaltinis, turintis naujai rastą sveiką naudą.


Iš lauko iki lentelės
Saldžiųjų bulvių atostogos yra mano vaikystės maistas, ir aš niekada nežinojau, kad jie šiandien taps tokie populiarūs. Kiekvienais metais pasodinome daug saldžiųjų bulvių, begalinės saldžiųjų bulvių vynmedžių eilės, sklindančios per žemę tarp kalnų.
Tie švelnūs lapai ir ūgliai tapo mūsų kasdienėmis tamsiomis lapinėmis daržovėmis. Maišykite keptą česnaku, įmeskite į sriubas arba blanširuotas ir apsirengęs sezamo aliejumi. Aš taip pat buvau tas žmogus, kuris surinko skaidulų maistą ir mūsų kiaulėms. Kai buvau užsiėmęs namų darbais, tie lapai buvo mano greičiausios galimybės. Niekas nebuvo iššvaistytas.


Mano tėvas kruopščiai išrinko geriausius, be pažeistų vietų, ir laikė jas mūsų greitame šaltame rūsyje. Tada jie buvo garinami arba virti kartu su garintais ryžiais kaip mūsų kuokšteliniu maistu.
Persikėlus į miestą, saldžiųjų bulvių lapai išlieka viena populiariausių variantų rinkoje. Aš išlaikau įprotį valgyti bent tris ar keturis kartus per savaitę.
Tai tampa gana susikaupusi Dėl naujo tyrimo tyrimo “Saldžiųjų bulvių ekstraktai lėtai krūties ir plaučių vėžio augimas“. Man patinka pasidalyti savo mėgstamiausiu tamsiai žalių lapų gaminimo būdu.


Česnako švelnus Qing chao vs džiovintas čili pipiras Qiang chao
Kinijos gaminimo metu visada yra du būdai, kaip kepti tamsias lapines daržoves. „Qing Chao“ paprastai gaminamas iš aliejaus, druskos ir česnako, o „Qiang Chao“ turi papildomų prieskonių, pavyzdžiui, džiovintų čili pipirų ar Sičuano pipirų.
Nors maišymo kepimo procesas yra tas pats, abi versijos turi visiškai skirtingus skonius.
Galite beveik paragauti tikrojo saldžiųjų bulvių lapo su saldumu ir subtiliu žemiškumu, sustiprintą pridedant česnako.
„Qiang Chao“ (炝炒 炝炒) yra skonio bomba, derinanti česnakiškus, šiek tiek aštrius ir giliai pikantiškus natas. Mes pagardinsime aliejų česnakais, čili pipirais, o kartais ir Sičuano pipirais, o tada įmesime saldžiųjų bulvių lapus aliejuje.


Patarimai, kaip nusausinti
Ar prisimenate, kai mes gaminome kopūstus maišant kepti su kiauliena, ir aš rekomendavau naudoti salotų suktuką, kad pašalintume vandens perteklių iš paviršiaus? Bet dėl saldžiųjų bulvių lapų mes eisime kita linkme. Saldžiųjų bulvių lapuose, skirtingai nei špinatai ar salotos, turi natūraliai mažesnį vandens kiekį ir tvirtesnę tekstūrą.
Tačiau visi tamsūs lapiniai maišant reikia greitai baigti, kad būtų traški tekstūra ir žalia spalva. Po plovimo maždaug ištieskite lapus, palikdami juos šiek tiek prigludusio prie jų. Kadangi tas likutis vanduo gali akimirksniu virsti garais, jis taip pat iškart sukuria garuojantį efektą jūsų WOK, greitai sušvelnindamas lapus.


Greitas maišymo kepimas
Pirmiausia įkaitinkite savo wok Norėdami paruošti „Wok Hei“. Tai visada yra mano svarbiausia rekomendacija.
Tada įpilkite aliejaus ir česnako arba česnako, džiovintų čili pipirų ir Sičuano pipirų kukurūzų derinį, Kai aliejus vis dar šaltas. Palaukite šiek tiek laiko, kol galėsite užuosti česnako aromatą.
Jei tie aromatiniai vaistai pridedami po to, kai aliejus įkaista, jie gali greitai sudeginti ir suteikti kartaus skonio.
Įpilkite lapų, pasukite ugnį. Greitai išmeskite saldžiųjų bulvių lapus aplink savo woką. Tada įpilkite žiupsnelio druskos ir cukraus (pasirinktinai lengvą sojos padažą). Gerai išmaišykite ir patiekite karštai.




„Qing Chao“ versija
- 3 kasas. Virimo aliejus
- 6 gvazdikėliai česnakai
- 1 TSP. druska
- 1/2 TSP. cukrus
Qiang chao versija su čili pipirais
- 3 kasas. Virimo aliejus
- 2 Džiovinti čili pipirai neprivaloma
- 1/2 TSP. Sičuano pipirų kukurūzai neprivaloma
- 1/4 TSP. druska
- 1 kasas. lengvas sojos padažas dėl aštraus vertės
- 6 gvazdikėliai česnakai
Su česnaku
Tada įpilkite aliejaus ir česnako, kai aliejus vis dar šaltas. Palaukite šiek tiek laiko, kol galėsite užuosti česnako aromatą.
Įpilkite lapų, pasukite ugnį.
Greitai išmeskite saldžiųjų bulvių lapus aplink savo woką. Tada įpilkite žiupsnelio druskos ir cukraus. Gerai išmaišykite ir patiekite karštai.
Qiang chao su čili pipirais
Tada įpilkite aliejaus, įpilkite česnako, raudonųjų pipirų ir Sičuano pipirų kukurūzų, kai aliejus vis dar šaltas. Palaukite šiek tiek laiko, kol galėsite užuosti aromatą.
Įpilkite lapų, pasukite ugnį. Kalbu išmeskite saldžiųjų bulvių lapus aplink savo woką. Įpilkite druskos ir lengvojo sojos padažo. Gerai išmaišykite ir patiekite karštai.

