Malta kiauliena su kiaušiniais- greitas vienas puodas- Kinijos sichuan maistas

Panaudokime „Magic“, kad nuolankūs ingredientai, malta kiauliena ir kiaušinė, paverskime kažkuo labai skaniu ir ypatingu.
Melinta mėsa su kiaušiniu (肉末抱蛋) yra patiekalas, kuris puikiai įkūnija namų gaminimo filosofiją – paprastą, patenkinamą ir be galo skanią.
Man labiausiai patinka patiekalo tekstūra. Traškūs, pikantiški ir aromatiniai maltos kiaulienos poros gerai poros su minkštais, šilkiniais kiaušiniais. Kaip skanu gali būti, kai sumaišoma su ryžiais ar makaronais!


Yra daugybė priežasčių, kodėl noriu rekomenduoti jums tai išbandyti. Visų pirma, tai yra neįtikėtinai universalus. Galite patiekti jį pusryčiams, priešpiečiams ar greitam patiekalui po darbo.
Tai yra draugiška biudžetui, nes mes naudojame ypač lengvai ir nuolankius ingredientus. Taip pat galite sukurti savo versiją pakeisdami kiaulieną į vištieną, jautieną ar net jūros gėrybes. Taigi pradėkime.


Ingredientai
Tai tik trumpas šios paprastos kiaulienos ir kiaušinio vieno puodelio ingredientų sąrašas.
- 2 kiaušiniai
- 300 g (10 uncijų) malta kiauliena – Aš rekomenduoju naudoti kiaulieną su 30% riebalų. Galite pakeisti malta vištiena, jautiena ar net kalakutiena, nors kiekvienas jų charakterį atneš prie patiekalo.
- Česnakai ir imbieras gali pateikti aromatinį pagrindą.
- 2 žali svogūnai, susmulkinti – Užsisakykite baltas dalis virti su mėsa, o žalios dalys – garnyrui. Šis dvigubas naudojimas maksimaliai padidina skonį ir pateikimą.


Padažui:
- 2 šaukštai. lengvas sojos padažas + 1 šaukštelis. Tamsus sojos padažas – mūsų padažo pagrindas, užtikrinantis druskingumą ir umami.
- 1 šaukštas. austrių padažas – Tai padidina saldumą ir gylį. Jei reikia, vegetariškos versijos yra prieinamos.
- 1 šaukštelis. cukrus – Balansuoja sūrumą ir padeda padažui šiek tiek karamelizuoti.
- 1 šaukštelis. Sezamo aliejus – Pridėta kvapo pabaigoje. Šiek tiek nueina ilgą kelią.
- 1 šaukštas. kukurūzų krakmolas – Sumaišytas su skysčiu, kad būtų sukurtas blizgus, glosto padažas.
- 1 puodelis vandens
- baltųjų pipirų brūkšnys


Žingsnis po žingsnio instrukcijos
Pradėkime derindami padažą. Sumaišykite sojos padažą, austrių padažą, cukrų, sezamo aliejų, vandenį ir baltuosius pipirus puode. Gerai išmaišykite.
Netiklioje keptuvėje įpilkite apie 1 šaukštą virimo aliejaus ir kepkite maltą kiaulieną iki traškios ir auksinės rudos spalvos. Jei jūsų maltoje kiaulienoje yra didesnis riebalų santykis, ji išlaisvins papildomą aliejų. Išmuškite papildomą aliejų ir palikite tik maždaug 1 šaukštą aliejaus.


Tai gali užtrukti apie 3–5 minutes. Tada įpilkite česnako, imbiero ir lazdelės, balta. Kepkite kurį laiką, kol galėsite iš jų užuosti stiprų aromatą.
Du ar trys kiaušiniai nulaužkite centre. Supilkite padažą išilgai keptuvės kraštų ir uždenkite dangčiu.


Leiskite troškinti maždaug 2 minutes. Perkelkite ir patiekite su garuotais ryžiais ir pabarstykite pjaustytais lazdelėmis.
Mano patiekimo būdas yra tiesiogiai ant garintų ryžių, nes man patinka maišyti ryžius su padažu. Jis turi keletą funkcijų, kurios man labiausiai patinka. Pirma, traški malta kiauliena, minkštai virta kiaušinė ir galiausiai pikantiškas padažas. Kiekvienas kąsnis yra toks paguodžiantis.




- 300 g 10 uncijų žemės kiauliena Aš rekomenduoju naudoti kiaulieną su 30% riebalų
- 2 Kiaušiniai
- Česnakai ir imbieras
- 2 Žalieji svogūnai susmulkinti
Padažui:
- 2 kasas. Lengvas sojos padažas + 1 šaukštelis. Tamsus sojos padažas – mūsų padažo pagrindas Teikimas sūrumas ir umami.
- 1 kasas. Oysterio padažas – tai padidina saldumą ir gylį. Jei reikia, vegetariškos versijos yra prieinamos.
- 1 TSP. Cukrus – subalansuoja druskingumą ir padeda padažui šiek tiek karamelizuoti.
- 1 TSP. „Sesame Oil“ – pridedama kvapo pabaigoje. Šiek tiek nueina ilgą kelią.
- 1 kasas. Kukurūzų krakmolas – sumaišytas su skysčiu, kad būtų sukurtas blizgus
- 1 puodelis vanduo
- baltųjų pipirų brūkšnys
Sumaišykite padažą
Sumaišykite sojos padažą, austrių padažą, cukrų, sezamo aliejų, vandenį ir baltuosius pipirus puode. Gerai išmaišykite.
Traški malta kiauliena
Netiklioje keptuvėje įpilkite apie 1 šaukštą virimo aliejaus ir kepkite maltą kiaulieną iki traškios ir auksinės rudos spalvos. Supilkite papildomą aliejų ir palikite tik apie 1 šaukštą virimo aliejaus.
Tai gali užtrukti apie 3–5 minutes. Tada įpilkite česnako, imbiero ir lazdelės, balta. Kepkite kurį laiką, kol galėsite iš jų užuosti stiprų aromatą.
Įpilkite kiaušinio, padažo ir troškinkite
Du ar trys kiaušiniai nulaužkite centre. Supilkite padažą išilgai keptuvės kraštų ir uždenkite dangčiu.
Leiskite troškinti maždaug 2 minutes. Perkelkite ir patiekite su garuotais ryžiais ir pabarstykite pjaustytais lazdelėmis.
Aptarnaujančios idėjos
Taip pat galite pabandyti suporuoti su makaronais ar kongeeriais. Tačiau aš rekomenduosiu patiekti su kitomis daržovėmis, tokiomis kaip blanširuotos daržovės ar lengvą sriubą, nes jos yra daug baltymų.

