Puikus valgytojas Amsterdamas | Valgyti Europą

5 peržiūros
Puikios Amsterdamo valgomojo scena yra tokia pat gyvybinga ir įvairi, kaip ir jos ikoniniai kanalai. Žinoma, geriausi miesto restoranai suteikia patirties, peržengiančios skanius pasiūlymus lėkštėje. Nuo istorinių kanalų namų, paverstų elegantiškomis kulinarinėmis šventyklomis iki šiuolaikinių erdvių, kuriose Michelino žvaigždės virėjai stumia kūrybines ribas, yra daugybė puikių patiekalų variantų, kuriuos reikia įsimylėti Amsterdamo maisto turas.
Amsterdamo puikios vakarienės scena: tyliai pasaulinė klasė
Nors Amsterdamas gali garsėti savo gatvės maisto scena ir rudomis kavinėmis, jis taip pat slapta siūlo vieną geriausių puikių patiekalų scenų Europoje. Čia virėjai čempionų vietinius ingredientus, kurie yra tvariai gaunami. Sezoninių produktų, Šiaurės jūros jūros gėrybių ir olandų pieno produktų pertvarkymo į pažangiausias olandų gastronomijos pavyzdžius.
Daugelis puikių patiekalų meniu Amsterdame pasilenkia meniškų skonio kursų intymiame kanalo namuose arba dekonstruoti minimalistiniai pristatymai, kuriuose kiekvieno ingrediento ryškūs skoniai užima svarbiausią vietą. Kalbama mažiau apie baltas staltieses ir daugiau apie kūrybinius būdus, kaip gerbti vietinius skonius.
Geriausi puikių restoranų restoranai Amsterdame
Amsterdamo smulkiųjų restoranų restoranai siūlo autentišką kai kurių skonį Geriausias olandų maistas Nyderlanduose. Jie taip pat linkę būti labiau atsitiktiniai nei kai kurios kitos Europos puikios vakarienės scenos.
Spektras Waldorf Astoria
Nuotraukų kreditas: „Waldorf Astoria“ spektras
Anksčiau žinomas kaip De Librije „Zusje“, šis „Michelin“ pažymėtas brangakmenis „Waldorf Astoria“ Amsterdamo kanalo rajone pristato šiuolaikinę olandų virtuvę su elegantišku, meniniu prisilietimu. Meniu daugiausia dėmesio skiriama sezoniniams, vietiniams ingredientams, kurie yra paversti patiekalais, kurie yra tokie pat gražūs, kaip ir kvapnūs.
Paskutinio vizito metu mane išpūtė degustacijos meniu, kuriame buvo pavaizduotas Šiaurės jūros turbotas, subtiliai apkeptas pasukų, patiekiamų su fermentuotais baltais šparagais. Aromatinis šparagų užrišimas puikiai nešiojo turboto skonį ir puikiai žaidė su baltu vynu, kurį pasiūlė serveris.
Spektras (€ €) – Herengracht 542, 556, 1017 cg Amsterdam, Nyderlandai.
Baltas kambarys
Nuotraukų kreditas: „The White Room“
Įsikūręs NH kolekcijoje „Grand Hotel Krasnapolsky“, „The White Room“ sujungia prancūzų įkvėptus puikius pietus su šiuolaikiniais olandų ingredientais. Meniu kuruojamas šefo Jokūbo Jano Boerma.
Parašo indai atkreipia dėmesį į vietines jūros gėrybes, šviežias daržoves ir subtilius padažus. Tai elegantiška, istorinė aplinka su aukštomis lubomis, baltomis dailylentėmis ir aukso akcentais. Manau, kad tai puikus restoranas, skirtas ypatingam progai pavalgyti.
Slaptas perlas čia yra „Katssuobushi & Yuzu“ simfonija. Aš švelniai sulaužiau traškią cukraus gurkšnį ant savo plokštelės, išleisdamas skrudintų lazdyno riešutų kvapą. Po apačia padėjo šilkinius baltojo šokolado putėsius, pašviesėjusius raugintu jūros kibiro geliu ir mažais Yuzu perlais.
Baltas kambarys (€ €) – Dam 9, 1012 HH Amsterdam, Nyderlandai.
Mos
Nuotraukų kreditas: MOS
MOS rasite Amsterdamo krantinėje, kur jie siūlo rafinuotą Europos virtuvę su kosmopolitiniu vingiu. Elegantiškas valgomasis yra prašmatni, romantiška erdvė, iš kurios atsiveria vaizdas į IJ upę.
Žinomas dėl savo puošnaus dengimo ir jūros gėrybių degustacijos meniu, restoranas taip pat šviečia kruopščiai kuruojamo vyno sąraše. Paskutinio vizito metu aš mėgavausi jų parašu rūkytu unguriu su burokėlių espuma. Subtilus dūmai puikiai šoko su žemišku saldumu ir erdvia burokėlių tekstūra.
Mos (€ €) – Ijdok 185, 1013 mm Amsterdam, Nyderlandai.
Ko tikėtis: kaina, stilius ir aptarnavimas
Patirdami Amsterdamo puikių restoranų restoranus, tikėkitės degustacijos meniu, kurių paprastai kainuoja nuo 100 iki 250 eurų asmeniui. Kiekviena lėkštė atspindi vietinių ingredientų kokybę ir už virtuvę atsakingą pagrindinio virėjo kūrybiškumą.
Paprastai paslaugos palaiko pusiausvyrą tarp profesionalaus ir svetingo. Serveriai yra veiksmingi, tačiau atsipalaidavę, todėl maloni atmosfera be jokios reikšmės.
Amsterdamo „Fine Dining Restaurants“ aprangos kodas priklauso nuo „Smart Casual“. Nors kostiumas ir kaklaraištis nėra absoliučiai būtinas, jis vertinamas. Viešbutyje tiesiog palikite krovinių šortus, apverstus ir grafinius marškinius.
Dauguma meniu pabrėžia sezoninius ingredientus su meniškais, kūrybingomis vietomis. Dažnai susimąstant su kuruojamu puikių vynų pasirinkimu ar nealkoholinėmis alternatyvomis.
Jums reikės rezervacijų bent dviem ar daugiau savaičių iš anksto, kad pritvirtintumėte stalą viename iš Amsterdamo smulkių patiekalų restoranų. Kadangi daugelis vietų veikia tik vakarienės metu, su ribotomis sėdimomis vietomis. Taigi, rezervuoti stalą yra protinga.
Vietiniai skoniai ant puikių pietų stalo
Puikios Amsterdamo vakarienės scenoje Nyderlandų kulinarijos paveldas užima svarbiausią vietą su gaiviu, moderniu posūkiu. Virėjai išdidžiai demonstruoja turtingą regiono palaimą, smarkiai atsiremdami į turtingą Šiaurės jūros palaimą.
Daugelyje patiekalų yra šviežių žuvų, tokių kaip plokščias ir padas, kartu su gyvybingomis vietoje gaunamomis daržovėmis, sendintais sūriais iš netoliese esančių ūkių ir laukinių žolelių, kurios yra iš aplinkinio kraštovaizdžio.
Daugelis Amsterdamo restoranų, kuriuose yra puikūs restoranai, švenčia olandų terroirą, glaudžiai bendradarbiaudami su vietine žuvininkystė, amatininkų sūrių gamintojais ir tvariais ūkiais. Kiekvieno ingrediento užtikrinimas pasakoja vietos ir tradicijų istoriją.
Rasite pažįstamų Nyderlandų klasikų, tokių kaip silkė, „Stamppot“ ir „Bitterballen“, žaismingai iš naujo interpretuojamos su novatoriškais metodais ir elegantiškais pristatymais, kviesdami restoranėlius patirti šalies skonius visiškai naujais ir įdomiais būdais.
Paskutinės mintys: Prisiminkite naktį
Puikūs pietūs Amsterdame yra kur kas daugiau nei elegantiškas valgis Nyderlandų sostinėje. Tai pasakojimas lėkštėje, kur kiekvienas patiekalas atspindi turtingą miesto kultūrą, istoriją ir vietinius ingredientus.
Nesvarbu, ar žymi ypatingą progą, ar tiesiog trokštate tyrinėti savo geriausių virėjų meniškumą, miestas siūlo restoraną, kuris tinka kiekvienam skoniui ir nuotaikai. Apimkite naujus skonius, pasitikėkite someljė patarimais ir mėgaukitės kiekvienu įkandimu su smalsumu savo Amsterdamo maisto turas.
Šaltiniai:
Valgyti Europą. (nd). Amsterdamo maisto ekskursijos. Valgyti Europą. https://www.eatigeurope.com/amsterdam/
Valgyti Europą. (2023 m., Balandžio 25 d.). Tradicinis olandų maistas: 10 būtinų patiekalų Nyderlanduose. Valgyti Europos tinklaraštį. https://www.eatigeurope.com/blog/traditional-food-food/
Mos Amsterdamas. (nd). Mos Amsterdamas. http://www.mosamsterdam.nl/
Restorano spektras. (nd). Restorano spektras. http://www.restaurantsectrum.com/
Baltas kambarys. (nd). Baltas kambarys. https://www.restaurantthewhiteroom.com/